China permite cuplurilor să aibă până la trei copii, după ce datele recensământului au arătat o scăderea natalității.

Distribuie:
Sursa photo: wikipedia

China a anunțat că va permite cuplurilor să aibă până la trei copii, după ce datele recensământului au arătat o scădere accentuată a natalității, informează BBC

Acesta vine după ce un recensământ care a avut loc o dată la un deceniu a arătat că populația Chinei a crescut la cel mai lent ritm din ultimele decenii.

Citește și: Marcel Ciolacu: Cine v-a cerut să înghețați pensiile și salariile pentru cinci ani de acum înainte?

În 2016, China a renunțat la politica sa de un deceniu veche de zeci de ani – inițial impusă pentru a opri explozia populației – cu o limită de doi copii, aceasta nu a reușit să ducă la o creștere susținută a nașterilor

China a anulat politica sa de un deceniu veche de zeci de ani în 2016, înlocuind-o cu o limită de doi copii care nu a reușit să ducă la o creștere susținută a nașterilor.

Costul creșterii copiilor în orașe a descurajat multe cupluri de chinezi.

Cea mai recentă mișcare a fost aprobată de președintele Xi Jinping în cadrul unei reuniuni a oficialilor de top ai Partidului Comunist.

Citește și: George Simion: Revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis.

Acesta va veni cu „măsuri de susținere, care vor fi favorabile îmbunătățirii structurii populației țării noastre, îndeplinirii strategiei țării de a face față activ unei populații în vârstă și de a menține avantajul, dotarea resurselor umane”, potrivit agenției de știri Xinhua.

Familiile care au încălcat regulile s-au confruntat cu amenzi, pierderea locurilor de muncă și uneori avorturi forțate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *