China permite cuplurilor să aibă până la trei copii, după ce datele recensământului au arătat o scăderea natalității.

Distribuie:
Sursa photo: wikipedia

China a anunțat că va permite cuplurilor să aibă până la trei copii, după ce datele recensământului au arătat o scădere accentuată a natalității, informează BBC

Acesta vine după ce un recensământ care a avut loc o dată la un deceniu a arătat că populația Chinei a crescut la cel mai lent ritm din ultimele decenii.

Citește și: Marcel Ciolacu: Cine v-a cerut să înghețați pensiile și salariile pentru cinci ani de acum înainte?

În 2016, China a renunțat la politica sa de un deceniu veche de zeci de ani – inițial impusă pentru a opri explozia populației – cu o limită de doi copii, aceasta nu a reușit să ducă la o creștere susținută a nașterilor

China a anulat politica sa de un deceniu veche de zeci de ani în 2016, înlocuind-o cu o limită de doi copii care nu a reușit să ducă la o creștere susținută a nașterilor.

Costul creșterii copiilor în orașe a descurajat multe cupluri de chinezi.

Cea mai recentă mișcare a fost aprobată de președintele Xi Jinping în cadrul unei reuniuni a oficialilor de top ai Partidului Comunist.

Citește și: George Simion: Revenim cu solicitarea către PSD să susțină suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis.

Acesta va veni cu „măsuri de susținere, care vor fi favorabile îmbunătățirii structurii populației țării noastre, îndeplinirii strategiei țării de a face față activ unei populații în vârstă și de a menține avantajul, dotarea resurselor umane”, potrivit agenției de știri Xinhua.

Familiile care au încălcat regulile s-au confruntat cu amenzi, pierderea locurilor de muncă și uneori avorturi forțate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *