Comisia de la Veneţia critică revocarea Avocatului Poporului din funcţie şi cere explicaţii.

Distribuie:
Sursa photo: USR/facebook.

Comisia de la Veneţia critică revocarea Avocatului Poporului din funcţie şi cere explicaţii cu privire la motivele juridice care au stat la baza demiterii, informează Antena 3.

„Pentru a înțelege mai bine situația, v-aș fi recunoscător dacă ați avea amabilitatea să ne furnizați bazele și elementele juridice care au dus la această decizie grea, de a demite din funcție un Ombudsman în timpul exercitării mandatului său”, menționează președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio.

 Citește și: Dan Barna îi face pe părinții care se opun educației sexuale în școli, medievali: ,,cei care trăiesc încă Evul Mediu”

Renate Weber a fost revocată din funcția de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS și UDMR.

În favoarea revocării au votat 247 parlamentari, 32 împotrivă, iar unul nu a votat.

„Curtea Constituțională, în jurisprudența sa, a consacrat faptul că Parlamentul este singura autoritate în măsură să aprecieze dacă activitatea Avocatul Poporului s-a realizat în limitele stabilite. (…) În urma debaterii cererii de revocare, membrii comisiilor juridice au constatat că sunt îndeplinite condițiile legii pentru a supune plenului Parlamentului revocarea din funcție a dnei Renate Weber Avocat al Poporului și a hotărât cu majoritate de voturi să adopte raportul comun pentru revocarea din funcție a dnei Renate Weber, Avocat al Poporului”, a spus președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei (PNL).

Citește și: Carmen Tănase a renunțat la o filmare fiindcă nu a fost de acord să se testeze. ,,Da, mi s-a cerut.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *