Politică

Cristian Terheș a votat în Parlamentul European împotriva impunerii Certificatului Verde la nivel european

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Cristian Terheș anunță că a votat în Parlamentul European împotriva impunerii Certificatului Verde la nivel european, acuzând că acest certificat va încălca drepturi și libertăți fundamentale.

Prezentăm în continuare transcriptul cu cele declarate de Cristian Terheș în conferința de presă:

Citește și:Tribunalul București anulează decizia lui Arafat privind impunerea certificatului verde pentru bucureșteni.

„Știți, [ca europarlamentari] am fost aleși «de către oameni», asta e ceea ce spune Tratatul, dar nu trebuie să uităm că suntem aleși «pentru oameni».

Trebuie să avem în minte ce e mai bine pentru oameni, deoarece acesta e motivul pentru care ne-au ales aici, în Parlamentul European.

Tuturor acestor lideri ai Parlamentului European le place să se laude pe sine, de fiecare dată când merg într-o conferință de presă, și să spună că aceasta este cea mai democratică instituție a Uniunii Europene.

Întrebarea pentru ei e: E cu adevărat așa?

Le-ați spus acestor oameni în Parlament, când ați ales să-i deposedați de drepturile lor fundamentale, de ce ați făcut-o?

Citește și: Ludovic Orban susține demersul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis: ,,Mă voi implica cu toată forţa”

Vedeți, avem toate aceste tratate,despre care vorbea și colegul meu, care prevăd că nici un tratament medical nu poate să-ți fie impus decât dacă decizi asupra lui LIBER și în urma unui CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT.

În mod clar, ceea ce acești [lideri] fac în prezent, să condiționeze accesul în Parlament, de posesia acestui Certificat Verde, violează această libertate a oamenilor de a decide cu ce doresc să fie vaccinați sau testați.

Dar există și celălalt aspect, iar întrebarea pe care o adresez nu doar vouă, în Parlament, ci și fiecărui cetățean european, ca să vă întrebați propriile guverne, este:

Ați fost voi informați cum se cuvine despre ceea ce se întâmplă?

Pentru că am avut multe dezbateri, la începutul acestui an în Parlament, unde am solicitat acces complet/neîngrădit la contractele semnate între aceste companii producătoare de vaccin și Uniunea Europeană.”, informează acesta pe pagina personală de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *