Criza sănătății din Franța: Medici amenințați cu moartea de către anti-vacciniști, cer protecție de la stat.

Distribuie:
Sursa photo: Canva/Pexels.

Un colectiv de profesioniști din domeniul sănătății solicită acțiuni în justiție după ce au fost amenințați cu moartea de către anti-vacciniști, informează lefigaro.

Le este teamă, spun asta și vor ca acest climat de ură să se termine. Mai mulți medici s-au adunat marți pentru a denunța amenințările cu moartea pe care le vizează „antivax” de la criza sănătății. 

Citește și: Florin Câțu a ,,tăiat” subvențiile partidelor, dându-le încă 90 de milioane de lei. Minciuna tăierii!

La originea acestei mobilizări, Jérôme Marty, medic generalist și președinte al Uniunii Franceze pentru un medicament gratuit (UFML) a descris aceste mesaje de ură adresate tuturor celor care au fost identificați drept „vaccinuri pro”. 

De luni de zile, s-au revărsat torente de ură pe rețelele de socializare, dar și pe respondenții cercetătorilor, oamenilor de știință, medicilor generaliști și specialiștilor.

Citește și: Razvan Savaliuc: Acest Klaus Iohannis, sluga marilor puteri, ne-a aruncat in cea mai mare prapastie.

În timpul acestei conferințe de presă, Jérôme Marty, care lucrează în Haute-Garonne, a transmis câteva mesaje anonime găsite pe robotul său telefonic. Printre aceștia, cel al unui tată care își refuză ca copilul să poarte masca la curs. Cuvinte lamentabile cărora li se adaugă un ton violent. „Știi ce, locuiesc în Toulouse … prietene, taci, o să venim să te luăm” , am putut auzi. „Amenințări de acest fel, le primesc în fiecare zi” , indică acest profesionist din domeniul sănătății., mai spune sursa menționată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *