Culmea protestului: După ce ne-au amendat în pandemie, își cer drepturile salariale de la Guvern.

Distribuie:
Sursa photo: Sindicatul Politistilor din Romania "Diamantul" Oficial/facebook

Reprezentanţii Federaţiei şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI  protestează în București din cauza înghetărilor ,,reformelor” de către Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR. Sindicalistii din Politie protesteaza miercuri, 25 martie, in fata Ministerului Afacerilor Interne. Oamenii legii sunt nemultumiti de inghetarea reformelor din sistem.

Citește și: Se strâng semnături pentru demiterea unui primar USR. Ce spune legea despre acest demers.

,,Subfinanţarea Poliţiei ucide. Cerem dotarea cu echipamente adecvate misiunilor încredinţate”

Polițiștii cer demisia Guvernului Cîțu și a ministrului de Interne, Lucian Bode.

,,Revendicările, transmise premierului încă din data de 12 ianuarie, vizează: abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2021; abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020, care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, în cursul acestui an; eliminarea discriminării specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică; actualizarea normei lunare de hrană, în raport cu indicii preţurilor de consum stabiliţi de INS; încadrarea unitară a personalului contractual în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere; acordarea voucherelor de vacanţă/decontului serviciilor turistice în cursul anului curent.” se mai arată în documente.

Citește și: Video: Dan Tănasă (AUR), scandal în Parlament cu parlamentarii USR: ,,Marș mă de aici. Îți ordon să dispari.”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *