Politică

Dan Barna îi face pe părinții care se opun educației sexuale în școli, medievali: ,,cei care trăiesc încă Evul Mediu”

Distribuie:
Sursa photo: Dan Barna/facebook.

Vicepremierul Dan Barna a lansat un atac extrem de dur la adresa părinților care nu doresc pentru copiii lor ore de educație sexuală în scoli: ,,Copiii sunt viitorul acestei ţări, iar cei care trăiesc încă Evul Mediu pot să îşi asume lucrul acesta, dar să îşi asume ei retragerea copilului, informează bugetul.ro.

Citește și: Operațiunea PNRR-ul. Dumitru Focșa: Milioane de euro vor fi date unei firme de partid

„Un alt subiect care este în dezbatere parlamentară – foarte bine că s-a reuşit deblocarea lui – este legea privind educaţia pentru sănătate, aşa numita lege pentru educaţie sexuală. Aici poziţia este foarte clară: preşedintele e retrimis-o în Parlament, tocmai din acest motiv – e de neacceptat ca exact acei copii care sunt cei mai vulnerabili să nu poată participa, pentru că părinţii lor nu sunt conectaţi la agenda publică – să fiu elegant.

Exact acei copii nu au şansa să participe la orele de educaţie sexuală pentru că, aşa cum este legea acum, se spune că la oră de educaţie pentru sănătate, implicit educaţie sexuală, un copil participă doar dacă părintele merge cu el de mână şi îşi dă acordul”, a spus liderul USR PLUS.

„În loc să avem – şi asta e poziţia susţinută de USR PLUS – un mecanism prin care acei părinţi, care, din considerente religioase sau orice alt considerent, îşi retrag copiii de la ora respectivă – şi este într-adevăr dreptul părintelui -, avem o lege care spune că la oră participă doar acei copii cu cei mai responsabili părinţi.

Or, în felul acesta obligăm în continuare generaţii de tineri şi tinere să facă lecţia de educaţie sexuală în spatele şcolii sau în toaletă. Este de neacceptat.

Citește și: Alexandru Rafila, ironic: Pe Cîțu îl despart 36 de milioane de mici de atingerea acestui obiectiv.

E o poziţie foarte fermă pe care USR PLUS o are vizavi de acest subiect. Trebuie să ne gândim la copii şi nu la himerele medievale ale părinţilor. Copiii sunt viitorul acestei ţări, iar cei care trăiesc încă Evul Mediu pot să îşi asume lucrul acesta, dar să îşi asume ei retragerea copilului.”, a spus Dan Barna intr-o conferință de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *