Eșec răsunător al Guvernului. Negrescu: Un alt set de critici față de PNRR din partea Comisiei Europene.

Distribuie:
Sursa photo: Guvernul României/facebook.

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că PNRR-ul României a primit un nou set de critici dure din partea Comisiei Europene.

,,Comisia Europeană a trimis un nou set de comentarii și critici dure față de PNRR-ul realizat de actualii guvernanți. De această dată, documentul se referă la reformele propuse și critică absența dialogului real cu patronatele, sindicatele și societatea civilă. Într-un mod absolut netransparent documentul este ținut la secret.

Citește și: Emanuel Ungureanu îi amenință cu proteste pe colegii săi din USR-PLUS dacă nu rezolvă problemele spitalului Grigore Alexandrescu.

Din informațiile pe care le avem în prezent, executivul european pune sub semnul întrebării viabilitatea reformelor propuse dar și faptul că acestea slăbesc reziliența și coeziunea societății românești. Aceștia se arată surprinși și de costurile ridicate pentru serviciile de consultanță, achiziția de mobilier sau personalul suplimentar angajat în realizarea reformelor în contextul în care în paralel se propun tăieri de personal din sistemul bugetar.

Citește și: Procurorii DNA au descins la Ministerul Transporturilor: Grup infracțional organizat.

Cei de la USR și PNL nu pot negocia viitorul românilor în spatele ușilor închise și nu se mai pot ascunde în spatele Bruxelles-ului în mod mincinos. Au propus reforme neoliberale și măsuri de austeritate pe care nu le-a mai recomandat și nu le-a solicitat nimeni. Ce este clar este că în afară de anumiți consultanți, toată lumea este nemulțumită de acest plan. Sindicatele, patronatele și majoritatea societății civile critică la unison PNRR-ul și modul în care a fost realizat. În acest context, guvernanții nu au legitimitatea de a negocia la secret aceste reforme.” a scris Victor Negrescu pe pagina sa de facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *