Germania, cu 70% populație vaccinată întră în colaps sanitar: NU mai sunt paturi la ATI.

Distribuie:
Sursa photo: Canva.

Germania, cu 70% populație vaccinată întră în colaps sanitar: NU mai sunt paturi la ATI. Bilanţul zilnic al covid-19 a depăşit pragul de 50.000, iar la nivel naţional incidenţa este de peste 340 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit stiripesurse.

”Situaţia este foarte, foarte serioasă şi complicată”, a avertizat într-o confernţă de presă, la Munchen, Markus Söder.

Citește și: Statul Florida a interzis școlilor și întreprinderilor să impună vaccinarea împotriva Covid-19.

”Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, rezumă situaţia într-un comunicat comun Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

”Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, remarcă şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Judecătoarea Viorica Costiniu îi face praf pe politicieni: „Cum îndrăznești TU, politician, să vii și să sancționezi cetățenii pentru că tu ai fost incompetent”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *