Grupul PPE vrea să oblige România să recunoască casătoriile de același sex (LGBTQ).

Distribuie:
Sursa photo: Canva.

Grupul PPE, din care fac parte PNL, PMP și UDMR, vrea să oblige România să recunoască mariajele între persoane de același sex, arată știripesurse.ro.

Citește și: Razvan Savaliuc: Acest Klaus Iohannis, sluga marilor puteri, ne-a aruncat in cea mai mare prapastie.

Luni, 13 septembrie, va avea loc la Strasbourg ședinta plenară a Parlamentului European, se arată în comunicat.

Citește și: Ordonanţa 114 care plafona timp de trei ani preţurile la energia electrică şi la gaze i-a ajutat pe români. -LOlguța Vasilescu.

„Invită Comisia să ia măsuri concrete pentru a asigura libera circulație pentru toate familiile, inclusiv familiile curcubeu, în conformitate cu decizia Coman și Hamilton, care afirmă că termenul „soț” așa cum este utilizat în Directiva privind libera circulație este aplicabil și partenerilor de același sex; solicită Comisiei să examineze dacă Statele membre respectă hotărârea CJUE Coman & Hamilton și adoptă acțiuni în temeiul articolului 258 din TFUE împotriva celor care nu se conformează; face apel la Comisie să ia măsuri împotriva României pentru eșecul său continuu în a respectă această hotărâre, lipsa căilor de atac legale care a obligat reclamantul să recurgă la CEDO”, se arată în punctul 10 al proiectului de rezoluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *