Ideea lui Dragnea, adoptată internațional: Multinaționalele vor plăti impozite mai mari.
Sursa photo: Liviu Dragnea/facebook.
Ideea lui Dragnea, adoptată internațional: Multinaționalele vor plăti impozite mai mari. Liderii din G20, organizație care reunește statele puternic dezvoltate şi emergente, au aprobat sâmbătă, la reuniunea lor de la Roma, acordul internaţional care se referă la impozitarea companiilor multinaţionale cu minimum 15 la sută şi redistribuirea unei părţi a profiturilor începând din anul 2023, informează digi24.ro.
Ideile lui Liviu Dragnea, aplicate pe plan internațional:
„E nevoie de un Guvern, de o coaliţie, care să le spună atât băncilor, cât şi multinaţionalelor din România, că şi această ţară are dreptul să ceară ca din profiturile uriaşe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în ţările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. (…)
Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici, de la tribuna Consiliului Naţional, vă cer să interveniţi de urgenţă.
Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiţie, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitaţi-vă la cifra de afaceri, totuşi”, a spus Dragnea la un congres PSD, în 2018
Citește și: Premierul ceh, investigat de Kovesi. ,,Nimeni din străinătate nu se va băga in treburile noastre.”
De asemenea, au convenit, în principiu, asupra unei cote minime globale de impozitare a întreprinderilor de 15% pentru a evita țările care se subcotează reciproc.
Giganții tehnici Amazon și Facebook se numără printre cei care ar putea fi afectați.
Citește și: Victor Ponta: Pe Ceauseșcu l-au impuscat ca nu facea datorii – pe cei de acum ii premiem!
Regulile privind obligarea multinaționalelor să plătească impozite acolo unde își desfășoară activitatea – cunoscute sub numele de „pilonul unu” al acordului – s-ar aplica companiilor globale cu o marjă de profit de cel puțin 10%.
Douăzeci la sută din orice profit peste acest nivel ar fi realocat și impozitat în țările în care își desfășoară activitatea, potrivit comunicatului G7 .