Ideea lui Dragnea, adoptată internațional: Multinaționalele vor plăti impozite mai mari.

Distribuie:
Sursa photo: Liviu Dragnea/facebook.

Grupul G7 al economiilor avansate a ajuns la un acord „istoric” pentru a face companiile multinaționale să plătească mai multe impozite, informează bbc.com

Ideile lui Liviu Dragnea, aplicate pe plan internațional:

„E nevoie de un Guvern, de o coaliţie, care să le spună atât băncilor, cât şi multinaţionalelor din România, că şi această ţară are dreptul să ceară ca din profiturile uriaşe pe care le fac aici, taxele să le plătească aici, nu în paradisuri fiscale sau în ţările de origine, că banii îi fac aici, în România, cu români. (…)   

Eu le spun tuturor acestora că România nu e stat fără câini. Nu putem sta ca momâile să vedem cum ni se iau resursele (…) Eu cred că guvernul condus de dna Viorica Dăncilă nu mai trebuie să tolereze un asemenea comportament şi de aici, de la tribuna Consiliului Naţional, vă cer să interveniţi de urgenţă.  

Adică, în domeniile despre care am vorbit până acum, în energie, în gaze, în justiţie, la jocurile de noroc, acum e impozit pe profit, dar ei n-au profit, uitaţi-vă la cifra de afaceri, totuşi”, a spus Dragnea la un congres PSD, în 2018

Citește și: Premierul ceh, investigat de Kovesi. ,,Nimeni din străinătate nu se va băga in treburile noastre.”

Miniștrii de finanțe reuniți la Londra au convenit să lupte împotriva evaziunii fiscale, făcând companiile să plătească mai mult în țările în care își desfășoară activitatea.

De asemenea, au convenit, în principiu, asupra unei cote minime globale de impozitare a întreprinderilor de 15% pentru a evita țările care se subcotează reciproc.

Giganții tehnici Amazon și Facebook se numără printre cei care ar putea fi afectați.

Citește și: Victor Ponta: Pe Ceauseșcu l-au impuscat ca nu facea datorii – pe cei de acum ii premiem!

Regulile privind obligarea multinaționalelor să plătească impozite acolo unde își desfășoară activitatea – cunoscute sub numele de „pilonul unu” al acordului – s-ar aplica companiilor globale cu o marjă de profit de cel puțin 10%.

Douăzeci la sută din orice profit peste acest nivel ar fi realocat și impozitat în țările în care își desfășoară activitatea, potrivit comunicatului G7 .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *