Social

IPS Teodosie nu vrea unirea Paștelui catolic cu cel ortodox: ,,Au catolicii Sfântă Lumină? N-au, au lumină materială!”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

IPS Teodosie nu vrea unirea Paștelui catolic cu cel ortodox: ,,Au catolicii Sfântă Lumină? N-au, au lumină materială!” Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, susţine că Paştele adevărat este acolo unde se află Sfânta Lumină, adică la ortodocşi, argumentând, astfel, de ce nu ar fi de acord ca Paștele ortodox să se unească cu cel catolic. Propunerea a plecat de la Teodor Baconschi, fost ministru de Externe și ambasador al Vaticanului.

Citeste si: Orban: Europa suferea de o „psihoză de război”, continentul mergând din ce în ce mai mult în război zi de zi.

IPS Teodosie: “Dar acolo este Paştele adevărat unde vine Sfânta Lumină. Au catolicii Sfântă Lumină? N-au. Alţii? N-au. Toţi se adună la lumina ortodocşilor şi strigă adevărata lumină a ortodocşilor. Dar nu îndrăznesc să vină, că e greu la ortodocşi, că sunt posturi mari, aspre, metanii, rânduieli de slujbă mai lungi. Le place să proclame într-un cuvânt. Dar e greu să ţii rânduiala, căci cere jertfă multă”

IPS Andrei Andreicuț – mitropolitul Clujului are cu totul alta parere: Ar fi minunat dacă s-ar reuşi lucrul acesta, să se treacă pe stil nou și cu sărbătorile pascale pentru că celalalte sărbători cu dată fixă le ținem pe stil nou, și Crăciunul. Chiar dacă am sărbători pe stil nou și am fi în comuniune cu țările din apus, sfânta lumină tot ar coborî datorită credinței noastre. 

Citeste si: Klaus Iohannis, ghiocel in fața Austriei: ,,Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului și a autorităților publice.”

Ortodocşii au intrat în Săptămâna Patimilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *