Social

Judecătoarea Dana Gîrbovan: Isus s-a născut pentru libertatea noastră, a fiecăruia dintre noi

Distribuie:
Sura photo: facebook.

Judecătoarea Dana Gârbovan a transmis un mesaj pe pagina personală de facebook cu prilejul sărbătorilor de iarnă: ,,Isus s-a născut pentru libertatea noastră, a fiecăruia dintre noi.”.

,,Astăzi s-a născut Cristos, bucurați-vă! Isus s-a născut pentru libertatea noastră, a fiecăruia dintre noi.

E important să înțelegem acest lucru, că Isus nu a venit „pentru toți”, ci „pentru fiecare”. Diferența dintre individ și colectiv e esențială, pentru că libertatea tuturor există doar dacă e respectată libertatea fiecăruia.

Vechiul Testament ne învață că omul a fost creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Noul Testament ne învață ca omul, căzut în păcat, a fost răscumpărat de Isus pe cruce, cu preț de sânge, pentru ca omul să fie din nou liber.

Citește și:,,Eu, Daniel Ghiță, deputat PSD, nu sunt de acord cu introducerea certificatului verde.” -mesaj tranșant.

Acest lucru îl face pe om valoros în fața lui Dumnezeu, iar pe baza acestei concepții/credințe iudeo-creștine s-au dezvoltat și recunoscut apoi în lumea creștină ceea ce numim azi „drepturile și libertățile fundamentale individuale”.

Libertatea fiecăruia nu înseamnă nici egoism, nici izolare, ci slujire unii către alții în libertate.

Acum, mai mult decât oricând, e bine să înțelegem scopul nașterii lui Isus. Ura și frica ce se răspândesc în lume amenință să distrugă nu doar libertatea fiecăruia, ci a tuturor.

Citește și:Liderii naționaliști au sărit în apărarea jurnalistei Iosefina Pascal: ,,Abuz și ticăloșie fără limite!” – Codrin Stefănescu

Cuvintele lui Pavel către galateni sunt mai actuale ca oricând:

„13. Fraților, voi ați fost chemați la libertate. Numai nu faceți din slobozenie o pricină ca să trăiți pentru firea pământească, ci slujiți-va unii altora în dragoste.

Caci toată Legea se cuprinde într-o singura porunca: „Să iubești pe aproapele tau ca pe tine însuți.”

Dar, daca va mușcați si vă mâncați unii pe alții, luați seama sa nu fiți nimiciți unii de altii.”Crăciun binecuvântat, dragi prieteni, în libertate și iubire unii față de alții!”, a scris judecătoarea Dana Gîrbovan pe pagina personală de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *