Judecătoarea Dana Gîrbovan: Vaccinarea ,,este o decizie personală, nu a statului”

Distribuie:
Sursa photo: Dana Gîrbovan/facebook.

Judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Curții de Apel Cluj, spune că decizia vaccinării trebuie să fie una personală, nu a statului.

Citește și: Apărătorii continentului! Viktor Orban și Andrei Babis ,,Oprim valul de imigranți.”

Magistratul a explicat faptul că intervenția statului în problema vaccinării avea sens dacă prin acest procedeu se proteja ceilalți membri ai societății, dar, în momentul în care s-a demonstrat că și vaccinații pot transmite virusul, intervenția statului nu se mai justifică.

„Pornind de la acest drept fundamental al fiecărei persoane, de a decide asupra propriului corp, decizia de a te vaccina sau nu este una personală, pentru că implică o analiză foarte personală a riscurilor vis-a-vis de sănătatea unei persoane: îți asumi riscurile unei boli pe care o cunoști și știi cât de gravă poate fi sau îți asumi riscurile vaccinării, riscuri pe care le cunoști doar parțial.

Având în vedere că este o chestiune care are efecte directe asupra sănătății și vieții fiecărui cetățean, este o decizie personală, nu a statului. Din punct de vedere al statului, justifică această implicare prin necesitatea de a proteja celelalte persoane, pentru că niciun drept fundamental nu este absolut dacă aduce atingere altor persoane.

În momentul în care s-a dovedit că persoanele vaccinate pot să transmită virusul, deja această teorie nu mai este valabilă. Ne întoarcem la principiul dreptului a alege liberi și complet informat despre acest aspect”, a declarat președinta Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR) într-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu.

Citește și: Andrej Babiš: „Familia este temelia societății” Summitul demografic de la Budapesta!

Dana Gîrbovan afirmă că nu este normal ca statul să transmită frică și constrângere populației pentru a se vaccina. Un astfel de comportament este specific dictaturilor.

„Problema (certificatului verde – n.r) care se pune este dacă este justificată și proporțională, această măsură. Se nasc o serie de întrebări legitime, care ar trebui dezbătute la nivel de societate și decidenți politici.

Pentru că nu este normal doar să anunți populația și să transmiți acest sentiment de frică și constrângere. Nu acesta este rolul statului: să oblige oamenii, prin frică, să facă ceva. Acest lucru nu este specific democrațiilor, ci dictaturii.

Pandemia trece, dar datele colectate rămân. Dacă rămân, în garanția cui? Ce garanție avem că datele nu vor fi folosite de stat pentru controlul cetățeanului?”, s-a întrebat judecătoarea.

Citește și: China: Recuperarea banilor și închisoare pe viață pentru luare de mită în cazul unui fost președinte al unui gigant al alcolului.

„Se acceptă cu ușurință aceste restrângeri, care prin definiție ar trebui să fie temporare, dar istoria ne învață că nu sunt: odată ce ai pierdut un drept, o libertate, statul nu dă înapoi de bună voie. Pentru că se perpetuează atât de mult în timp, încât pare o normalitate.

De-aia e normal să punem sub semnul întrebării orice ni se pare injustiție, orice pare o atingere nejustificată a libertății individuale”, a încheiat judecătoarea.

Sursa: http://r3media.ro

8 comentarii la „Judecătoarea Dana Gîrbovan: Vaccinarea ,,este o decizie personală, nu a statului”

 • noiembrie 23, 2021 la 9:48 am
  Permalink

  Pai dacă ați avut o forma asa de grava, de ce sa alegeți sa rămâneți acasă, dacă aveați o forma grava și alegeati sa stați acasă nu mai scriați mesaj acum ,cei cu forma grava au avut șanse minime chiar su la ați, ,undeva nu se potrivește.

  Răspunde
 • noiembrie 23, 2021 la 7:14 pm
  Permalink

  Bravo te-ai tratat acasă si atunci nu iti pui întrebări ăia in spital, de ce nu au fost tratati? Răspunsul cred că îl știi…

  Răspunde
  • noiembrie 25, 2021 la 10:43 am
   Permalink

   E plin de trolli pe aici :))) Vor parcă numai sa sperie lumea, sunt grețoși și josnici când începi să înțelegi cum sta treaba.

   Răspunde
 • noiembrie 23, 2021 la 7:14 pm
  Permalink

  Bravo te-ai tratat acasă si atunci nu iti pui întrebări ăia in spital, de ce nu au fost tratati? Răspunsul cred că îl știi…

  Răspunde
 • noiembrie 24, 2021 la 10:16 pm
  Permalink

  pe buna dreptate e etichetata Romania drept o tara de prosti.

  Răspunde
 • noiembrie 25, 2021 la 12:25 am
  Permalink

  Deci m-ai poerdut din primele randuri… prin contradictie! Citez; “Cunosc beneficiile vaccinării și eficacitatea lor, dar nu m-am vaccinat, nu pentru că îmi este frică ci pentru că nu dă imunitate și mai mult decât atât, imunitatea scade prin vaccinare” – 🤨

  Răspunde
 • noiembrie 25, 2021 la 12:28 am
  Permalink

  Ai mancat usturoi ci ceapa, nu-i asa? Am auzit si ca daca bei vodka tot la fel, devii imun! Inclin sa cred ca tu esti imuna prin tratamentul cu vodka 😁

  Răspunde
 • noiembrie 25, 2021 la 10:38 am
  Permalink

  Bineeeee, mi-ați luat vorbele din gura

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.