Politică

Judecatoarea Stoicescu: ,,Justiția trebuie îngenunchiată pentru ca hoția să fie întronată. În timp ce noi ne văităm inutil, mai marii Europei ne dau lecții de șmenuială, la nivel înalt.”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Judecatoarea Adriana Stoicescu, nou mesaj pe pagina personala de facebook in care critica mai marii Europei pentru ceea ce fac, cat si sistemul de justitiei: ,,În timp ce noi ne văităm inutil, mai marii Europei ne dau lecții de șmenuială, la nivel înalt. Apoi, ne ceartă și ne acuză, ne pun la colț și ne trimit să repetăm anul pentru că, nu-i așa, nu suntem demni de marea familie.”

,,Nu putem scăpa de hoție decât prin educație. Cu reguli și legi ce sunt respectate de toată lumea. Cătușele televizate nu ajută, așa cum nu ajută minciuna ambalată ca probă. Cel mai mare dușman al anticorupției a fost lupta anticorupție însăși.

Transformarea dosarului penal, nepublic prin excelență, în armă electorală, a aruncat în derizoriu munca a zeci de procurori onești. Behăielile din piața publică, microfoanele înfipte în gura unuia care, peste mulți ani, a fost declarat nevinovat, au servit unei singure cauze: decredibilizarea actului de justiție.

Hoardele de salivatori de plăcere la auzul zăngănitului ”brățărilor” ne-au transformat într-o adunătură de primitivi care nu înțeleg nimic din mecanismele unei societăți democrate și a unei justiții independente. În ăst timp, băieții au prosperat. Nederanjați și nestingheriți. Și azi, la umbra haosului și vidului, se întorc, pe șestache.

Preocupați să devenim doctori docenți în politică externă și în reacțiile hormonale ale unei mămăici europene care nu dă doi bani pe noi, nu observăm cum infractorii și săgeților lor se întorc la locul faptei, încet, dar sigur, vorba poetului, urmând să fie iarăși ce au fost și mai mult decât atât.

Anticorupția a fost transformată într-o sperietoare de nași pe trenul personal ce leagă două sate uitate de lume, întru slava unor mesii degrabă vărsătoare de sânge. Și cam atât. Cu magistrați terfeliți și apoi mângâiați pe creștet, cu justiția devenită inamicul public nr. 1, vom închide în curând și vom pune lacătul pe ușă.

Procurorii fug la pensie, judecătorii sunt la linia de start pentru marea eliberare. Cui profită? Interesează pe cineva? Justiția trebuie îngenunchiată pentru ca hoția să fie întronată. În timp ce noi ne văităm inutil, mai marii Europei ne dau lecții de șmenuială, la nivel înalt. Apoi, ne ceartă și ne acuză, ne pun la colț și ne trimit să repetăm anul pentru că, nu-i așa, nu suntem demni de marea familie.

Încet, încet, adevărul va fi spus. Încet, încet, marea mistificare se va prăbuși. Hoții își vor pierde măștile. Niciodată nu e prea târziu pentru marele Adevăr….”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *