La mulți ani, România? La 1 decembrie peste 4,5 milioane de români trăiesc în sărăcie.

Distribuie:
Sursa photo: Pexels

1 Decembrie 2021 surprinde România cu patru milioane şi jumătate de români care se luptă cu sărăcia profundă, iar şansele de a se desprinde din această situaţie sunt infime. O arată cel mai recent studiu făcut de Institutul Naţional de Statistică, arată observatornews.ro

Citește și: Judecătoarea Adriana Stoicescu: ,,Vă doare în cot de poporul ăsta amărât. Ultimele bucățele de carne de pe ciolan au fost împărțite.”

Sărăcia este situaţia în care se află acei oameni ale căror venituri sunt atât de scăzute încât le este imposibilă atingerea unui standard de viaţă considerat ca fiind acceptabil în societatea în care trăiesc.

Care se confruntă cu dezavantaje multiple legate de şomaj, venituri mici, condiţii de locuit precare, îngrijirea inadecvată a sănătăţii şi bariere în accesul la învăţământ, cultură, sport şi petrecerea timpului liber, scrie INS în studiul „Dimensiuni ale incluziunii sociale”, publicat în acest weekend.

Citește și: Dușmanul lui Florin Câțu intră în Guvern. Adrian Câciu l-a acuzat pe Câțu de jaf statal.

„Sub unul din patru locuitori ai României trăia într-o gospodărie ale cărei venituri erau mai mici decât pragul stabilit la nivelul de 60% din mediana veniturilor disponibile pe adult-echivalent”, precizează INS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.