Social

Macron și Biden anunță că Franța și SUA sunt pregătite să trimită trupe pe teritoriul României dacă Rusia atacă Ucraina.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Franța este pregătită să contribuie cu trupe NATO în România, informează dcnews.

Emanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța își exprimă solidaritatea cu statele europene preocupate de securitatea lor. Președintele francez a făcut anunțul în fața unor șefi militari.

Presedintele SUA President Joe Biden a declarat in conferinta de presa ce marcheaza un an de mandat : „Daca Putin va decide ca Rusia sa invadeze din nou Ucraina, SUA vor intari prezenta militara in Polonia si Romania. Sunt state membre NATO si avem un angajament in baza Articolului 5 sa ne protejam aliatii”

Europarlamentarul Nathalie Loiseu, din grupul european Renew Europe, a preluat anunțul președintelui francez Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea de a disloca trupe militare pe teritoriul României.

Citește și: Ministrul Finanțelor din Israel vrea încetarea utilizării certificatului verde: Nu există nicio logică medicală.

Nathalie Loiseau, lider al grupului Renew din Parlamentul European, a scris pe Twitter: „Emmanuel Macron anunță disponibilitatea Franței de a participa cu o prezență militară avansată a NATO în România. Franța este în solidaritate cu statele europene preocupate de securitatea lor”.

Citește și: Adrian Câciu, hotărât: Impozitarea multinaționalelor este un obiectiv prioritar pentru România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *