MAPN: Mii de militari români implicați într-un exercițiu de mobilizare pentru apărarea teritoriului.

Distribuie:
Sursa photo: Ministerul Apărării Naționale/facebook.

În contextul intensificării conflictului de la granița de est a Ucrainei, unde Rusia a desfăsurat 85.000 de soldați, echipamente, tancuri, blindate, etc, România a început exerciții de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și terioriului pentru apărare!

,,În conformitate cu prevederile art. 23 alin (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 4 lit. f) pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 13 – 16 aprilie 2021, în județele Ilfov și Călărași se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac: ,,Se numesc reziști și ne guverneazā! Sunt rāi, cruzi și inceți la minte!

Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, rezerviștii cu domiciliul în județul Călărași cuprinși în planurile de mobilizare vor fi chemați la unitățile militare pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Citește și: Incompetentul a fost demis. Câțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Menționăm că activitățile sunt planificate să se desfășoare în contextul măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.” comunicat INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL ILFOV, MAI.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *