Sănătate

Marea Britanie renunță la certificatul verde din 26 ianuarie. Se anunță încheierea pandemiei?

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Certificatul de vaccinare introdus înainte de Crăciun va fi, cel mai probabil, desființat pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui reglementările anti-pandemie, anunță cotidianul italian Corriere della Sera, preluat de G4media.ro

Citește și: Curtea Supremă a SUA a blocat joi mandatul de vaccinare sau testare al președintelui Joe Biden

Introdus înainte de Crăciun doar pentru cluburi și evenimente majore, certificatul verde va fi desființat, cel mai probabil, pe 26 ianuarie, când guvernul va revizui prevederile în vigoare.

Conform ziarului italian, se va renunța inclusiv la indicația de a lucra de acasă, purtarea măștilor în spații închise fiind singura cerință care va mai rămâne. Asta, în condițiile în care măștile de exterior nu au fost niciodată impuse în Marea Britanie, în nicio etapă a pandemiei.

Citește și: Radu Cristescu, atac la PNL și USR: Cât o să mai fim proștii Europei? Voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”

Într-o țară în care cărțile de identitate nu există, fiind considerate o încălcare a libertății individuale, și în care nu se cere legitimarea nici măcar atunci când se merge la vot, ideea unui certificat de acces la activitățile zilnice a apărut întotdeauna șocantă, astfel încât o astfel de decizie poate fi de înțeles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *