Minerii de la CE Oltenia protestează în fața Guvernului României și au intrat în greva foamei.

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Minerii de la CE Oltenia protestează în fața Guvernului României și au intrat în greva foamei. Minerii Complexului Energetic Oltenia protestează și cer reducerea varstei de pensionare și majorari salariale.

Citește și: Câțu îl împinge pe Voiculescu pe scări: ,,să vedem dacă mai există onoare în România.

”Am venit intr-un numar mai mic pentru a atrage atentia Guvernului ca avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea varstei de pensionare. Compania noastra, Complexul Energetic Oltenia se afla intr-un proces de restructurare. Sunt niste directive europene prin care se pot obtine fonduri pentru reducerea varstei de pensionare. Noi dorim trecerea in grupa speciala de la varsta standard, dar numai a angajatilor care lucreaza in productie.”, a declarat pentru Antena 3, Nicu Bunoaica, lider de sindicat.

Citește și: Tudor Chirilă, după evenimentele de la Foișor : Ce sunt ei, saci de cartofi, să-i muți oricând și oricum?

,,In Polonia minerii cand sunt restructurati li se da 26.000 de euro, li se acorda alte facilitati sa gaseasca alt loc de munca. La noi pur si simplu ne arunca in strada. Vor veni mai multi mineri aici in greva foamei daca nu se vor lua masuri”, a declarat liderul sindical Nicu Bunoaica pentru Antena 3.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *