Sănătate

Ministrul Finanțelor din Israel vrea încetarea utilizării certificatului verde: Nu există nicio logică medicală.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Ministrul Finanțelor Avigdor Liberman a cerut, marți, încetarea utilizării pe scară largă a certificatului „Green Pass”, acordat persoanelor vaccinate, celor care s-au vindecat de boală sau celor cu un test negativ din ultimele 48 de ore, informează timesofisrael.com.

„Nu există nicio logică medicală sau epidemiologică în Green Pass, sunt de acord mulți experți”, a spus Liberman. „Există, totuși, un prejudiciu direct asupra economiei, operațiunilor zilnice și o contribuție deloc nesemnificativă la panica zilnică în public.”

Citește și: Adrian Câciu, hotărât: Impozitarea multinaționalelor este un obiectiv prioritar pentru România.

Liberman a spus că lucrează cu „toate autoritățile” pentru a scăpa de Certificatul Verde și vrea „a menține o rutină de viață normală pentru noi toți”. Israelienilor li se permite accesul în multe facilități publice și private doar cu un permis verde.

Citește și: Monica Pop, atac la Nicușor Dan: Frigul din apartamente favorizează apariția bolilor respiratorii.

Numărul cazurilor grave a crescut, pe măsură ce oficialii se străduiesc să-și recalibreze răspunsul la noua varianta, care a provocat un număr uluitor de infecții în ultimele săptămâni, dar mai puține decese decât focarele anterioare.

Ministerul Sănătății a declarat marți că va continua să ofere a patra doză de vaccin israelienilor peste 60 de ani și grupurilor expuse riscului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *