Social

Noua Zeelandă: 5 ani de închisoare pentru practici menite să schimbe orientarea sexuală.

Distribuie:
Sursa photo: Pexels/Canva.

Noua Zeelandă a introdus vineri legislația care propune până la cinci ani de închisoare pentru practici menite să schimbe orientarea sexuală, identitatea de gen sau expresia de gen a unei persoane, cunoscută sub numele de terapie de conversie LGBT, informeaza reuters.

Citește și: Viktor Orban (Ungaria) convoacă referendumul privind legea anti-LGBTQ. Viitorul copiilor noștri este în joc”.

Măsurile propuse au vizat încetarea unor astfel de practici, care nu funcționează, a declarat ministrul justiției Kris Faafoi într-un comunicat. „Practicile de conversie nu-și au locul în Noua Zeelandă modernă. Ele se bazează pe falsa credință că orientarea sexuală, identitatea de gen sau expresia de gen a oricărei persoane este ruptă și trebuie reparată”, a spus Faafoi.

Citește și: Alianță între UDMR și AUR? Cele două partide doresc o lege anti-LGBT asemanatoare cu cea din Ungaria.

„Profesioniștii din domeniul sănătății, liderii religioși și susținătorii drepturilor omului de aici și de peste hotare s-au pronunțat împotriva acestor practici ca fiind dăunătoare și având potențialul de a perpetua prejudecățile, discriminarea și abuzul față de membrii comunităților curcubeu”, a adăugat el.

Conform proiectului de lege nou propus, oricine efectuează practici de conversie pentru persoane cu vârsta sub 18 ani sau pentru cineva cu capacitate decizională deficitară, va fi supus la închisoare de până la 3 ani. Practicile de conversie care cauzează un prejudiciu grav ar duce la o pedeapsă de până la 5 ani închisoare.

Destinată schimbării orientării sexuale sau identității de gen a unei persoane, terapia de conversie poate include terapia cu vorbire, hipnoza, șocurile electrice și postul. În cazuri extreme, exorcismul și „violul corectiv” pentru lesbiene au fost documentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *