Social

Piperea o dinamitează pe Kovesi: Ar trebui declanșate procedurile de revocare de urgență

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Avocatul Gheorghe Piperea o dinamitează pe Laura Codruța Kovesi: ,,Ar trebui declanșate procedurile de revocare de urgență”. Piperea consideră că numirea ei reprezintă cel mai mare eșec al României.

,,Unul dintre cele mai mari eșecuri de politică europeană a României a fost susținerea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror general al Parchetului European. Pentru a-i putea fi permis accesul la această funcție, doamna Kovesi (supranumită ”Slujirea” de Liiceanu și „Nefertiti” de CT Popescu) ar fi trebuit să aibă gradul profesional de procuror la parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casați și Justiție, dar avea doar grad de procuror de pe lângă tribunalul Sibiu. Acest fapt este constatat, de ieri, chiar de către ÎCCJ, cu putere de lucru judecat.

În mod normal, acum ar trebui declanșate procedurile de revocare de urgență din acea funcție a doamnei Kovesi. Nu este exclus, însă, ca logica să fie bătută de interese. Pe de o parte, CEDO, în paguba reputației sale legendare, s-a făcut luntre și punte ca să decidă că revocarea din funcția de șef al DNA a doamnei Kovesi, revocare confirmată de CCR, s-a făcut cu încălcarea dreptului la un proces echitabil (deși CCR nu „judecă” procese, ci sesizări și incidente de neconstituționalitate, conflicte juridice între puterile statului și procese electorale sau referendumuri; doamna Kovesi nu era nici măcar reclamant în acea procedură…).

Pe de altă parte, actuala președintă a BCE, fostă șefă a FMI, Mme Christine Lagarde, a fost găsită vinovată de neglijență în serviciu de o instanță franceză, dar nici nu a fost pedepsită, nici nu a fost oprită de la a fi șefă a unor instituții financiare internaționale care fac din lupta anti-corupție și prigonirea „penalilor” elemente fundamentale de politică și misiune socială.

Și câte diplome și medalii străine au curs, și cât PR s-a făcut, și ce romantice povești cu eroi din linia întâi (a luptei anticorupție) s-au spus, pe banii și nervii noștri, ca să avem și noi cu ce să ne lăudăm la nivel european și internațional … Ce lobby, ce glume răsuflate ale ambasadelor, ce prostire populară … Totul pentru punerea pe soclu a unor astfel de idoli falși…

Ironic, fanii doamnei Kovesi, în special organizațiile militante care au făcut din „m… pesede” politică, filosofie și atitudine culturală, o vedeau ca principală pretendentă la funcția de președinte al României în 2024. Numai că a apărut această lebădă neagră – ÎCCJ spune că funcțiile exercitate de doamna Kovesi atâta amar de vreme au fost bazate pe diplome și certificări similare cu cele pe care (nu) le au Voiculescu sau Cîțu, adică, pe un fel de „școala vieții” și o calificare la locul de muncă, care au făcut posibilă o catapultare a sa direct în vârful sistemului, fără parcurgerea tuturor treptelor profesionale intermediare.

Doamna Kovesi este un simbol fals al profesionalismului, elitismului și al transparenței – cam tot ce trebuie unui progresist care e mereu dispus să fie mințit frumos, pentru că nu îl interesează adevărul, ci stârpirea „dujmanilor”, în timp ce el stă la adăpost, în cutia de confort, sub plăpumioară, că statul lucrează pentru siguranța lor.

Zic că cetățenii români pot acum, bazați fiind pe acest anti-exemplu și anti-model, să pretindă tuturor celor implicați în politică, birocrație și tehnocrație să fie cărți deschise, să facă totală lumină în trecutul lor și în planurile lor, pentru a nu mai avea astfel de surprize. ” scrie acesta pe pagina personală de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *