Piperea: Statul e la fundul sacului. Economia este distrusă de plandemia lui Werner, Șică, Vasilică și Raed

Distribuie:
Sursa photo:facebook.

Gheorghe Piperea prevede un viitor sumbru: Statul e la fundul sacului. Economia este distrusă de plandemia lui Werner, Șică, Vasilică și Raed.

,,Companiile din energie nu mai au bani – vă vine să credeți? Se împrumută masiv de la bănci, pe termen scurt, probabil cu dobânzi colosale, căci societățile – mamă din Franța, Italia, Germania și Austria au ele însele probleme de cash flow. Numai EDF a avut o pierdere semestrială de 8 miliarde de euro, așa cum titra Les Echos acum 2 săptămâni.

De ce? Creșterea prețurilor și tarifelor la energie a cauzat și în cele 4 țări “suzerane” reducerea drastică a consumului și plafonarea sumelor din facturi. Și acolo, în industrie, consumul a decelerat, ba chiar au fost închise temporar mari uzine, pentru a evita blackout-ul.

În plus, în România, sunt multe milioane de persoane-beneficiare, cu chiu cu vai, de subvenții de la stat. Facturile ar trebui să fie achitate de consumatorii casnici vulnerabili și de stat, pentru consumatorii vulnerabili.

Numai că statul nu are bani să achite toate aceste subvenții, la scadență. E la fundul sacului, deși a avut la dispoziție un PIB cu care se lăuda cu gura plină Cîțu, precum și 57 de mimiarde de euro împrumuturi (în ce găuri negre s-or fi aruncat acești bani, rămâne de văzut, dacă magistrații militanți anti-corupție își vor fi făcut treaba pentru care au fost plătiți, în loc să i ardă pe paginile de socializare).

Mai durează până Statul o să se împrumute, pe seama noastră, cu dobânzi uriașe, pentru a achita asemenea subvenții. Până una-alta, companiile energetice vor da Statul în judecată, pentru multe miliarde de euro. Și vor câștiga, pentru că așa e schema concepută. Deoarece economia este distrusă de plandemia lui Werner, Șică, Vasilică și Raed, nu vor fi taxe, impozite și contribuții de colectat la buget, ci doar întreprinderi și resurse de pus la mezat, pe doi lei, precum și credite înjositoare și destructive de luat.

A, și între timp, vine blackout – ul parțial, care ne readuce cu picioarele pe pământ, în Evul mediu.

În rest, hai Liberare!” scrie aceasta pe pagina personala de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.