,,Polonia nu ar trebui să rămână cu orice preț în UE”, spune ministrul justiției, Zbigniew Ziobro.

Distribuie:
Sursa photo: Zbigniew Ziobro/facebook.

Polonia nu ar trebui să rămână cu orice preț membră a Uniunii Europene, a declarat ministrul justiției, Zbigniew Ziobro,  într-un interviu publicat vineri, în timp ce se arăta împotriva a ceea ce el a numit „șantaj” din partea blocului asupra reformelor judiciare ale Poloniei, informeaza reuters.

Citește și: Liberali sau interlopi? Bătăi, injuraturi și scandal la alegerile din PNL Timisoara. Orban isi rezerva dreptul de a anula alegerile.

„Sunt un oponent ferm al cedării în faţa şantajului ilegal din partea Uniunii Europene, desfăşurat de Curtea de Justiţie a UE” (CJUE), a declarat ministrul Zbigniew Ziobro în interviul acordat cotidianului Rzeczpospolita.

Întrebat dacă Polonia Unită va rămâne în coaliţia guvernamentală dacă Varşovia acceptă ultimatumul, Ziobro a replicat că „există limite ale compromisului”.

Citește și: Dan Puric: ,,Eu consider acest guvern un guvern criminal. Guvern marioneta care este pus sa lupte impotriva poporului.

„Convingerea că UE este o rudă binevoitoare care ne dă bani şi că trebuie să acceptăm toate cerinţele sale, cu orice preţ, reprezintă propagandă şi este falsă”, a subliniat ministrul, adăugând că Polonia trebuie să rămână în UE, dar nu cu orice preţ.

17% dintre polonezi sunt în favoarea ieşirii din blocul UE, cifră în creştere faţă de alte sondaje anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.