Politică

,,Polonia nu ar trebui să rămână cu orice preț în UE”, spune ministrul justiției, Zbigniew Ziobro.

Distribuie:
Sursa photo: Zbigniew Ziobro/facebook.

Polonia nu ar trebui să rămână cu orice preț membră a Uniunii Europene, a declarat ministrul justiției, Zbigniew Ziobro,  într-un interviu publicat vineri, în timp ce se arăta împotriva a ceea ce el a numit „șantaj” din partea blocului asupra reformelor judiciare ale Poloniei, informeaza reuters.

Citește și: Liberali sau interlopi? Bătăi, injuraturi și scandal la alegerile din PNL Timisoara. Orban isi rezerva dreptul de a anula alegerile.

„Sunt un oponent ferm al cedării în faţa şantajului ilegal din partea Uniunii Europene, desfăşurat de Curtea de Justiţie a UE” (CJUE), a declarat ministrul Zbigniew Ziobro în interviul acordat cotidianului Rzeczpospolita.

Întrebat dacă Polonia Unită va rămâne în coaliţia guvernamentală dacă Varşovia acceptă ultimatumul, Ziobro a replicat că „există limite ale compromisului”.

Citește și: Dan Puric: ,,Eu consider acest guvern un guvern criminal. Guvern marioneta care este pus sa lupte impotriva poporului.

„Convingerea că UE este o rudă binevoitoare care ne dă bani şi că trebuie să acceptăm toate cerinţele sale, cu orice preţ, reprezintă propagandă şi este falsă”, a subliniat ministrul, adăugând că Polonia trebuie să rămână în UE, dar nu cu orice preţ.

17% dintre polonezi sunt în favoarea ieşirii din blocul UE, cifră în creştere faţă de alte sondaje anterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *