Polonia și Ungaria le-au interzis, Romania se sufoca din cauza cerealelor ucrainiene. PSD cere suspendarea temporară a intrarii cerealelor .

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Polonia și Ungaria le-au interzis, Romania se sufoca din cauza cerealelor ucrainiene. PSD cere suspendarea temporară a intrarii cerealelor .. Ungaria a înăsprit condiţiile, Polonia le-a interzis, atunci fluxurile de cereale din Ucraina care veneau în România vor fi şi mai mari. Trebuie separate fluxurile astfel încât fermierii români să aibă şi ei acces la export, scrie News.ro.

Citeste si: IPS Teodosie nu vrea unirea Paștelui catolic cu cel ortodox: ,,Au catolicii Sfântă Lumină? N-au, au lumină materială!”

„PSD solicită Ministerului Afacerilor Externe să inițieze discuții diplomatice cu autoritățile din Ucraina pentru suspendarea temporară a exporturilor de cereale pe piața românească, după modelul aplicat în Polonia. Totodată, PSD consideră că România trebuie să fie în continuare alături de Ucraina și să asigure tranzitul cerealelor din această țară către state terțe din Uniunea Europeană și către rutele comerciale din Marea Neagră.

Citeste si: Orban: Europa suferea de o „psihoză de război”, continentul mergând din ce în ce mai mult în război zi de zi.

Dificultățile majore întâmpinate de fermierii români ca urmare a facilitării comerțului cerealelor ucrainene trebuie să fie rezolvate printr-un dialog diplomatic constructiv între cele două state. Ministerul Agriculturii din România este pregătit să asigure sprijinul tehnic reprezentanților MAE în cadrul discuțiilor diplomatice cu partea ucraineană.

Astfel, statele membre ale UE care își asigură consumul intern din producția proprie ar trebui să permită doar tranzitul cerealelor din Ucraina către statele membre care nu își pot acoperi necesarul de consum din producția proprie. O astfel de măsură ar fi cu adevărat echitabilă atât pentru fermierii ucraineni, cât și pentru fermierii din statele membre ale UE”, arată PSD într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *