Pompierii români, lăudați in presa din Grecia: Sunt de pe altă planetă! Organizarea, viteză, meticulozitatea și reflexele

Distribuie:
Sursa photo: ISU Teleorman/facebook.

Pompierii români, lăudați in presa din Grecia. Peste 100 de pompieri români si cateva autospeciale participă la stingerea incendiilor din Grecia.

Publicaţia greacă fimes.gr laudă intervenţia pompierilor români din insula grecească Evia.

“Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă. Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

Citește și: ,,Polonia nu ar trebui să rămână cu orice preț în UE”, spune ministrul justiției, Zbigniew Ziobro.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

Citește și: Mirel Curea atac in rafală la Dan Barna: ,,El a fost atât de băbălău, atât de bou…e fraier”

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația. Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd“, se arata in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *