Pompierul român de numai 20 de ani care luptă în infernul din Grecia. ,,Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!”

Distribuie:
Sursa photo: MAI/facebook.

Pompierul român de numai 20 de ani care luptă în infernul din Grecia. ,,Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!” Andor Bidiga era în concediu atunci când a fost întrebat dacă vrea să meargă în Grecia, pentru a stinge incendiile ce au invadat insulele. A acceptat fără ezitări. Cel mai tânăr dintre cei 108 este din Braşov şi are 20 de ani. Andor Bidiga este absolvent al Şcolii de Subofiţeri.

„Eram în concediu când am primit anunțul pe grupul de muncă, de la comandant.

„Deseară se pleacă spre București, iar mâine spre Grecia”.

Citește și: Pompierii români, lăudați in presa din Grecia: Sunt de pe altă planetă! Organizarea, viteză, meticulozitatea și reflexele

L-am sunat imediat și i-am spus că vreau să merg și eu. Văzusem situația din Grecia și mă gândeam la cât de greu trebuie să le fie.

În meseria noastră, a salvatorilor, nu există termenul de străin. Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!

Când le-am spus că plec, ai mei s-au temut, dar au înțeles că îmi doresc să fiu acolo și să pun și eu umărul la tot acest efort comun. Acum vorbim zilnic, după ce termin tura.

Intervențiile sunt destul de dificile. Terenul este foarte accidentat, iar din cauza căldurii și a vegetației uscate, pot apărea incendii oriunde. E ca o cursă contracronometru. Trebuie să acționăm imediat ca să stingem focul înainte de a se extinde.

Citește și: Adriana Stoicescu, atac la LGBTQ: Mâine veți acoperi Catedrala cu o pânză neagra, ca sa nu va mai deranjeze marșurile.

Vorbim des cu localnicii, sunt impresionați de cum ne-am mobilizat și ne mulțumesc pentru ajutor. Chiar ne-au spus că ne consideră de-ai lor.

Cineva ne-a mulțumit chiar în limba română și ne-a oferit apă rece. Astfel de gesturi te copleșesc și îți confirmă că ai ales cea mai frumoasă meserie din lume.

Voi rămâne în Grecia cât va fi nevoie de noi și sper ca la anul să mă întorc aici în vacanță, iar viața să revină la normal.

Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei din cadrul Detașamentului 1 Brașov și de la Secția de Pompieri Zărnești pentru că m-au ajutat să pătrund tainele meseriei de salvator.

Sunt cu adevărat profesioniști, iar peste ani îmi doresc ca, la rândul meu, să le împărtășesc colegilor mai tineri din experiența acumulată.

Chiar dacă suntem pompieri din toate colțurile țării, aici în Grecia, pot spune că ne înțelegem din priviri, pentru că toți știm ce avem de făcut și pe toți ne unește bucuria de a fi salvator.

Și mai știm că ceea ce ne-a adus în această misiune este dorința puternică de a ajuta și dragostea pentru semeni”.

Așa ne-a descris Andor, pompier în vârstă de 20 de ani, din Brașov, experiența lui de până acum din Grecia.

Succes în misiuni, băieți! Suntem mândri de voi toți!, se regăsește pe pagina de facebook a MAI.

One thought on “Pompierul român de numai 20 de ani care luptă în infernul din Grecia. ,,Suntem oameni și trebuie să ne ajutăm!”

  • august 13, 2021 la 6:50 am
    Permalink

    Mi-a e Sila să citesc această regie de 2 bani, pe viața si riscul de arsuri sau alte nenorociri, numai că alții să vorbească la microfon ai să se lăfăie.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *