Premierul ceh, investigat de Kovesi. ,,Nimeni din străinătate nu se va băga in treburile noastre.”

Distribuie:
Sursa photo: Andrej Babis/facebook.

Un procuror ceh a anuntat joi ca dosarul de conflict de interese al premierului Andrej Babis a fost inaintat Parchetului European condus de Laura Codruta Kovesi, informeaza Euractiv.

Citește și: Un fost vânzător de telefoane și ospătar a fost numit vicepreședinte la ANAF. Premierul a semnat numirea.

Parchetul European condus de Kovesi si-a inceput activitatea pe 1 iunie, acesta fiind insarcinat cu identificarea deturnarilor de fonduri europene si a altor infractiuni financiare.

Comisia Europeană a declarat într-un raport de audit din aprilie că Andrej Babiš a avut un conflict de interese în dublul său rol de prim-ministru și proprietar al holdingului Agrofert pentru produse alimentare, produse chimice și mass-media.

Babis, un fost comunist inregistrat drept colaborator de politia secreta din Cehia in anii 1980, este vizat de o ancheta a politiei legata de subventii europene primite de fermele sale.

Citește și: Robert Turcescu, revoltat: Mă duc si-i rastorn pubela pe treptele de la Primarie!

Acesta a atacat din nou UE intr-un discurs sustinut joi in parlament, afirmand ca „nimeni din strainatate nu se va baga in treburile noastre. Nu vrem ca Parlamentul European, verzi fanatici, sa ne conduca tara”.

Babiš conduce un guvern minoritar al mișcării sale populiste centriste ANO (DA) și a social-democraților de stânga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *