Președintele Albaniei a fost suspendat de Parlament pentru partizanat politic și declarații publice care incită la ură.

Distribuie:
Sursa photo: Ilir Meta/facebook.

Parlamentul Albaniei a votat în favoarea demiterii președintelui Republicii, Ilir Meta, deoarece, conform majorității socialiste, el a făcut declarații publice care incită la violență și încalcă Constituția.

Citește și: Nimeni nu o mai suportă. Clotild Armand a fost atacată în trafic de un cetățean al Bucureștiului.

Inițiativa de demitere a președintelui Meta a fost luată de majoritatea socialistă și s-a concentrat asupra atitudinilor sale înainte și în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare din 2021, desfășurate pe 25 aprilie anul acesta.

Președintele Partidului Socialist (SP) l-a descris pe președintele Meta în discursul său din Parlament drept un președinte care „și-a trădat misiunea, a umilit Constituția Republicii Albania.

Citește și: CCR, lovitură pentru tabăra reziștilor: Secția Specială (SIIJ) este constituțională, iar desființarea ei nu poate fi decisă decât de Parlament

O comisie de anchetă înființată pentru a-l demite pe președinte își investighează de trei săptămâni la rând declarațiile sale publice în timpul campaniei electorale parlamentare din 2021. În raportul său, comisia a concluzionat că președintele Meta a comis încălcări grave ale Constituției prin incitarea la violență. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.