Președintele Bulgariei amenință Olanda si Austria: NU vor putea sta relaxate pana ce Bulgaria nu va intra in Schengen.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Preşedintele Rumen Radev a amenințat, joi, statele UE care au umilit Bulgaria – referindu-se la Olanda şi Austria – că nu vor putea sta relaxate până ce statul vecin nu va fi în Schengen., informeaza b1tv.ro

Ferm și direct, șeful statului a subliniat ca valurile de emigranți din Turcia vor putea fi oprite de Bulgaria în funcție de rapiditatea cu care țara sa va intra cu drepturi depline în Schengen.

Citeste si: Boicot in masă: Firme, fermieri, cluburi sportive, politicieni, români, boicoteaza firmele austriece.

Radev, fermitate de lider: „autorităţile bulgare nu pot securiza frontierele externe ale UE până nu se va lua decizia admiterii în Schengen”

Rumen Radev a afirmat azi că statele UE care au respins admiterea Bulgariei în Schengen, trebuie să ţină cont de faptul că, în funcţie de rapiditatea cu care va fi depăşit blocajul aderării, în aceeași măsură vor reuşi și autorităţile bulgare să mobilizeze forţe şi fonduri de la frontierele cu România şi Grecia la frontiera cu Turcia, care este şi frontiera externă a Uniunii Europene – conform site-ului Novinite.com.

Citeste si: Unul dintre cei mai importanți fermieri anunţă închiderea conturilor la băncile austriece

Mai mult, Radev a subliniat că admiterea în Schengen „va înseamna că aceste ţări vor deveni mai relaxate doar după acţiunile Bulgariei de protejare a frontierei externe a Uniunii Europene”.

„Bulgaria a îndeplinit toate criteriile tehnice pentru admiterea în Schengen din 2011. Bulgaria, de bună-credinţă, a convocat două noi inspecţii în ultimele luni. Rezultatele sunt excelente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *