Politică

Președintele Serbiei: Novak Djokovici a fost „torturat şi chinuit” de guvernul australian şi „tratat ca un criminal

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Președintele Serbiei: Novak Djokovici a fost „torturat şi chinuit” de guvernul australian şi „tratat ca un criminal, notează News.ro.

El a spus că decizia luată astăzi ar fi putut fi luată acum 10 zile şi că „nu are nicio îndoială” că Djokovici ar fi fost tratat „total diferit” dacă nu ar fi fost din Serbia.

Citește și: Marea Britanie renunță la certificatul verde din 26 ianuarie. Se anunță încheierea pandemiei?

„A venit în Australia cu o scutire medicală şi apoi l-ai maltratat timp de 10 zile. De ce ai făcut-o? Făcând o vânătoare de vrăjitoare împotriva lui? Acesta este un lucru pe care nimeni nu îl poate înţelege. Eu cred că Novak nu este umilit. Oamenii care sunt umiliţi sunt cei care au organizat această vânătoare de vrăjitoare”, a declarat preşedintele Serbiei.

Apelul lui Novak Djokovici la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească Australia în următoarele ore.

Citește și: Radu Cristescu, atac la PNL și USR: Cât o să mai fim proștii Europei? Voi țineți cu românii, sau cu străinii care își bat joc de ei?”

Decizia a fost luată în unanimitate de trei trei judecători şi nu poate fi contestată. Astfel, s-a menţinut decizia ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, de anulare a vizei, ceea ce înseamnă că Djokovici va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *