Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, s-a sucit. A autorizat marșul LGBTQ de pe Calea Victoriei.

Distribuie:
Sursa photo: Nicușor Dan/facebook.

Primarul Nicușor dă autorizație pentru organizarea „Bucharest Pride”. Marșul „Bucharest Pride” se va desfășura pe Calea Victoriei, în 14 august. Comisia de avizare a aprobat luni organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, informeaza cotidianul.ro.

Citește și: Noul premier al Moldovei: Vom confisca averile celor corupti, iar cu acesti bani vom construi scoli, aziluri si drumuri

Reprezentanții Capitalei au cerut să se respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Inițial, Primăria Capitalei a refuzat organizarea marșului din acest an pe Calea Victoriei. Comisia și-a argumentat refuzul prin pericolele la care s-ar putea expune participanţii, în contextul în care pe Calea Victoriei are loc proiectul „Străzi deschise”.

Citește și: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, nu vrea sa autorizeze marșul LGBTQ din București.

„Nu credem că legea e dreaptă. Nu acceptăm ca marșul nostru să fie redus la proporțiile unui botez stradal”, a spus Florin Buhuceanu, director de advocacy la Asociația Accept: „Primăria Generală a Capitalei trebuia să respecte legea, inclusiv termenii de timp pe care îi impune legea în cazul petițiilor trimise de Asociația Accept trimise încă din luna iulie. Era pentru noi ca organizatori mult prea târziu să schimbăm de la o săptămână la alta un traseu al unui marș care nu e atât de simplu de organizat”, a spus unul din organizatorii evenimentului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *