Rușine România. Ungaria anunță creșterea pensiilor și a 13-a pensie pentru pensionari.

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Într-o singură sumă forfetară,  odată cu alocarea din noiembrie, deoarece ultima cifră a inflației a fost mai mare decât rata creșterii anuale a pensiilor, informează magyarnemzet.hu

Acesta va fi momentul în care va ajunge cea mai mare primă de pensie din toate timpurile, astfel încât, în unele cazuri, poate ajunge la conturi de aproape dublul sumei obișnuite.

Citește și: AUR: Paznicul care doarme în post merită concediat. Se cere suspendarea lui Iohannis.

După cum se știe, pensia de 13 luni a fost abolită de guvernul Bajnai ca parte a măsurilor de austeritate din 2009. Beneficiul va fi restabilit de guvernul Orbán. Începând din acest an, cei afectați vor primi remunerația în patru tranșe. Valoarea celei de-a treisprezecea pensii lunare va fi de 25% din valoarea din ianuarie a prestațiilor eligibile de pensie în 2021, cincizeci la sută în 2022 și 75% în 2023. Astfel, din 2024, pensionarii vor primi anual suma totală a treisprezecea pensie lunară. 

Citește și: Flavia Grosan: Cum se pregătesc paturile ATI pentru copii. Fereasca Dumnezeu. Ma ofer eu sa tratez copiii.

O persoană care a primit o pensie medie (150.600 HUF) a primit aproape 37.650 HUF în februarie anul curent ca o pensie de 13 luni în plus față de pensia sa lunară. Ca urmare a mutării, pe lângă pensionarii pentru limită de vârstă, cei care beneficiază de prestații pentru orfani, pensii pentru văduve și prestații de tip pensie, în total 2,56 milioane de persoane, au primit prestația suplimentară de o săptămână,

One thought on “Rușine România. Ungaria anunță creșterea pensiilor și a 13-a pensie pentru pensionari.

  • septembrie 15, 2021 la 4:15 pm
    Permalink

    Tot o pacaleala e si asta. De unde ia guvernul bani ? Este asa de mare productivitatea muncii in Ungaria? Locurile de munca sunt ocupate suta la suta? Acopera taxele si impozitele cheltielile suplimentare cu majorari de pensii si ajutoare? Ori , hai sa dam vestea cea mare ca doar , doar om primi si noi ceva . Dar sa zicem ca primesc . Unde se vor duce banii aia in momentul asta . Eu cred ca in inflatie . Si asa e destul de mare in Ungaria, peste 5,7 % . Deci despre ce vorbim? Cei care afirma alt ceva traiesc intrecut . Nu vad ziua de maine decat prin prisma de aprimi ceva ce este efemer.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *