Sănătate

Seful OMS: ,,Nicio ţară nu poate să iasă din pandemie pur şi simplu prin vaccinare”

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a criticat felul în care tările bogate continuă să stocheze vaccinuri, în timp ce alte țări nu au destule și spune că prin vaccinare nicio țară nu poate scăpa de pandemie: ”Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare”, a spus acesta, informează stiripesurse.ro, potrivit DPA.

Citește și: Tudor Chirilă îl face praf pe Iohannis: ,,Profilul unui leneș. Sunteți ticălos pentru multe lucruri”

,,Şi cu toate acestea, ţările cu cea mai ridicată rată de vaccinare continuă să facă stocuri de seruri anti-COVID-19, în timp ce ţările cu venituri mici aşteaptă în continuare.

Zilnic sunt administrate de şase ori mai multe doze booster la nivel global decât doze primare în ţările cu venituri mici. Este scandalos şi trebuie să înceteze imediat Ţările de pe teritoriul Europei promovează campanii pentru doze booster în contextul unui al patrulea val de infectări care s-a abătut asupra unor regiuni de pe continent.

Cu toate acestea, Tedros a spus că oamenii se pot proteja respectând măsuri existente de igienă, cum ar fi purtarea măştii, distanţarea socială şi testarea regulată.

”Cu ajutorul combinaţiei corecte de măsuri, ţările pot ajunge la un echilibru între menţinerea unei rate scăzute de transmitere şi menţinerea economiilor şi a vieţii sociale deschise”, a mai spus acesta.

Citește și: Zeci de medici și avocați, scrisoare către Parlament: NU votați certificatul verde -nu ajuta la combaterea transmiterii virusului

”Nicio ţară nu poate să iasă din pandemia de COVID-19 pur şi simplu prin vaccinare”, a avertizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *