Spania plafonează preţul gazelor şi taie din taxe şi impozite pentru a ajuta populaţia să treacă peste iarnă.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Spania plafonează preţul gazelor şi taie din taxe şi impozite pentru a ajuta populaţia să treacă peste iarnă. România, nu!, informează 3puncte.ro

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiei energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat premierul Pedro Sanchez, într-un interviu acordat TVE, informează Reuters.

Citește și: Premierul polonez Morawieck acuză ,,uzurpări desfăşurate de unele instituţii ale UE”

Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate.

Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori”. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%, a declarat prim ministrul spaniol.

El a explicat că redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi folosită pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatori.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, atac la Iohannis: ,,Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare.”

Noile măsuri ar urma să fie adoptate în următoare şedinţă a Guvernului de la Madrid.

Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

,,Măsurile vor avea ca efect reducerea veniturilor guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro”, a afirmat Sanchez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *