Spitalele românești: intri pe picioarele tale, ieși în 4 scânduri? – Editorial

Distribuie:

Spitalele românești: intri pe picioarele tale, ieși în 4 scânduri – Editorial

De vreo patru zile apar in spatiul public fel si fel de informații despre situația pacienților de la ATI din spitalele românești.

Ba sunt doctori cărora li s-a umplut paharul, ba sunt asistente sau rude ale pacienților, informațiile transmise împietresc ultimele speranțe umane pe care un copil, o mamă, o bunică, un bunic le mai poate avea pentru un pacient.

Citește și: Dan Barna, de la o Românie fără hoție în campanie, la ,,corupția are rolul ei”.

Reconstituire:

De la spitalul din Târgu Jiu până la cel din Sibiu și altele de prin țară, ororile executate ca la carter de cei în halate albe sunt greu de povestit, mai ales de imaginat.

La spitalul Târgu Mureș: doctorul Benedek Isvan, profesor univeritar, a povestit clipele de groază prin care a trecut fratele său, acesta afirmă că a fost legat de pat la ATI Mureș fără un motiv întemeiat. Acesta a murit la scurt timp.

La spitalul din Sibiu: o asistentă dezvaluie clipele de groază pe care le trăia în secția ATI Sibiu: ,, Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam. Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători.”

La spitalul Arad: un pacient acuză mai multe nereguli: Un pacient a așteptat 3 ore să fie dus la baie, la butoanele de panică nu răspunde nimeni.

Citește și:  Mircea Badea: ,,Declar public ca ma p#ș pe vaccinurile lor.

Și Diana Șoșoacă acuză: „Săptămâna trecută mi-au omorât unchiul într-un spital din Bucureşti” și acuzațiile mai curg și în alte spitale din țară.”

S-a ajuns să urci treptele spitalelor din România cu propriile picioare și să ieși prin spate în patru scânduri.

Se mai poate face ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *