Statul Florida a interzis școlilor și întreprinderilor să impună vaccinarea împotriva Covid-19.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Statul Florida a interzis școlilor și întreprinderilor să impună vaccinarea împotriva Covid-19. Guvernatorul Ron DeSantis, un republican din aripa de dreapta, văzut ca un potenţial candidat la preşedinţia SUA, a semnat joi pachetul de reglementări adoptat de legislativul din Florida, informează stiripesurse, potrivit reuters.

„Ne asigurăm că oamenii au dreptul de a-și câștiga existența, oamenii au dreptul de a avea protecție la locul lor de muncă și că părinții pot decide cum își cresc copiii”, spune DeSantis.

Citește și: Austria: Armata și poliția trec de partea poporului împotriva lockdown-ului impus de noul cancelar.

Totodată, noile reglementări le interzic entităţilor guvernamentale să le ceară angajaţilor să se vaccineze.

Autorităţile şcolare districtuale nu le pot cere profesorilor sau elevilor să se vaccineze sau poarte mască, iar elevilor care au venit în contact cu persoane infectate să intre în carantină.

Citește și: Drama unui avocat: Și-a pierdut mama, tatăl, bunica și mătușa într-un interval de doar o lună. Toți patru erau dublu vaccinați cu Pfizer.

Pe de altă parte, legislativul Floridei a cerut ca biroul guvernatorului să elaboreze un plan de înfiinţare a unei agenţii proprii de protecţie a lucrătorilor, care să înlocuiască autoritatea Administraţiei federale pentru sănătate şi siguranţă ocupaţională.

Florida este unul din cele şapte state conservatoare care au dat în judecată agenţia federală pentru a o opri să impună obligativitatea vaccinării decisă de administraţia Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *