Social

Studentul care a obținut anularea purtării măștii vrea anularea liberalizării prețurilor la energie.

Distribuie:
Sursa photo: facebook

Adrian-Cristian Secu, studentul care a reușit să obțină o decizie judecătorească de anulare a obligativității purtării măștii în timpul pandemiei, a intentat o nouă acțiune prin care urmărește anularea liberalizării pieței de energie și revenirea la un preț reglementat, informează 3dots.ro

Citește si: Europarlamentar german: ”România este vestul sălbatic al Europei. Cum se poate ca o țară…

″Față de prețul reglementat la finele lunii iunie 2021, a fost înregistrată o creștere a prețului de 72,80%, ceea ce duce la o creștere semnificativă și greu suportabilă pentru un consumator casnic de gaze.

În opinia reclamantului, plafonarea gazelor la un preț de 0,31 lei/kWh (pentru consumatorii casnici – n.r.) prin OUG nr. 27/2022 nu este de natură să complinească creșterea explozivă datorată liberalizării, astfel încât este necesară eliminarea din fondul activ al legislației a actelor normative care au făcut posibile aceste creșteri, precum și înlăturarea din circuitul civil a actelor care i-au modificat unilateral contractul (…)″, se arată în documentele procesului, analizate de Profit.ro.

Citește si: Andrei Marga: S-a cățărat la decizii o prostocrație care cultivă confuzia valorilor. Populația este sub asaltul propagandei.

Secu a solicitat judecătorilor în primul rând anularea Ordinului ANRE nr. 27/2020 pentru stabilirea unor măsuri privind furnizarea gazelor naturale la clienții casnici în perspectiva eliminării prețurilor reglementate, prin care a fost implementată liberalizarea, urmată de anularea retroactivă a scumpirilor succesive aplicate lui de furnizorul de gaze începând cu 1 iulie 2021, recalcularea facturilor deja achitate pe baza vechiului preț reglementat.

″Precum și compensarea facturilor viitoare cu sumele rezultate din diferența de preț (între suma deja – n.r.) achitată și cea rezultată în urma recalculării″.  informeaza stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *