Terheș către Ursula: Ați transformat UE, dintr-un spatiu al libertatii, intr-un lagar si ati uitat ca valorile crestine stau la fundatia proiectului european!

Distribuie:
Sursa photo: Ursula/facebook. Terhes/facebook.

Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes in fata Ursulei von der Leyen: ,,ati transformat UE, dintr-un spatiu al libertatii, intr-un lagar si ati uitat ca valorile crestine stau la fundatia proiectului european!”

,,Vorbind despre starea Uniunii Europene pe data de 14 septembrie 2021, Ursula von der Leyen, Presedinta Comisiei Europene, a explicat in fata Parlamentului European stagiul unde se afla UE in acest moment, sub mandatul ei.

Citandu-l pe Robert Schuman, von der Leyen a spus: „Europa are nevoie de un suflet, de un ideal si de vointa politica de a servi acest ideal”.

Citește și: Aurelian Pavelescu: ”Începe școala: România NEEDUCATĂ, condusă de IMPOSTORI!”

Idealul despre care a vorbit Schuman, insa, a fost un ideal bazat pe valorile crestine, din care s-a nascut respectul pentru drepturile si libertatile fundamentale ale omului.

Pornind de la acest lucru, europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes i-a spus Ursulei von der Leyen in Plenul Parlamentului European:

„Stimata doamna presedinta Von der Leyen,

In 2019, cand ati candidat pentru pozitia pe care o ocupati acum, ati spus in acest Plen, si citez: «fundatia civilizatiei europene este filozofia greaca si dreptul roman».

 Citește și: Nelu Tătaru îi va propune lui Florin Cîțu vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de persoane.

Ce nu ati mentionat in acel discurs este rolul fundamental pe care crestinismul si, implicit, valorile iudeo-crestine l-au avut in dezvoltarea «civilizatiei europene».

Pe baza acestor valori crestine si a credintei ca toti oamenii sunt creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu s-au dezvoltat «drepturile fundamentale si inalienabile», care au fost ulterior specificate in tratate si conventii, precum si in constitutii si legi nationale.

Reducand civilizatia europeana doar la filozofia greaca si dreptul roman, si ignorand valorile iudeo-crestine, veti gasi argumente pentru inechitate si sclavie, cum era in Grecia antica, si tiranie, cum a fost in Roma antica.

Sub conducerea dumneavoastra, din pacate, Uniunea Europeana a devenit, dintr-un spatiu al libertatii, un lagar, in care oamenii nu mai pot calatori, manca in restaurante sau merge la un film daca nu au «certificatul verde».

Va solicit sa promovati si sa aparati in Uniunea Europeana mostenirea si valorile crestine, conform carora toti suntem creati egali de Dumnezeu si nascuti liberi.

Multumesc.”

PNTCD sustine o Romanie nationala suverana intr-o Europa puternica a natiunilor, in care drepturile fiecarei persoane sunt respectate si garantate, iar mostenirea crestina protejata, trasmite acesta.

12 comentarii la „Terheș către Ursula: Ați transformat UE, dintr-un spatiu al libertatii, intr-un lagar si ati uitat ca valorile crestine stau la fundatia proiectului european!

 • septembrie 19, 2021 la 12:19 am
  Permalink

  Poate avea loc orice intre doua persoane de acelasi sex ,dar este plagiat sa folosesti acelasi cuvant „casatorie” care apartine unirii dintre un barbat si o femeie(fata). Pentru unirea persoanelor de acelasi sex cred ca trebuie sa se gaseasca (foloseasca) alt cuvant decat casatorie. Nu am absolut nimic impotriva nimanui, dar nu plagiati.

  Răspunde
 • septembrie 19, 2021 la 8:09 am
  Permalink

  Vorbește în numele tău cu ieșirea din Uniunea Europeană!

  Răspunde
  • septembrie 27, 2021 la 11:27 am
   Permalink

   Partenie gresesti fundamental ,Doamna Antoinetta Valcu are dreptate . Valorile crestine a fiecarei tari ce au aderat la UE ,trebuiesc pastrate . De secole inaintasii Romaniei au lasat zestre de aur ,a nu o pastra inseamna o crima nationala . Nu insista in deznationalzare ,jignesti milioane de Romani . Cu Marea Britanie nu a tinut ,propaganda denaturata a D-nei Ursula ,care sper ca nu este un dictator UE ,inclusiv vecina noastra Polonia ,sustine independenta tarilor din UE de a-si pastra traditiile scumpe tarii sale ,de asemenea vecinii nostrii unguri prin Victor Orban nu permite amestecul UE in traditiile morale a tarii sale .

   Răspunde
 • septembrie 19, 2021 la 8:21 am
  Permalink

  Foarte bine dle.Terheș ați vorbit,felicitări !

  Răspunde
 • septembrie 19, 2021 la 10:50 pm
  Permalink

  Romania din pacate danseaza cum se canta la Bruxel, politicienii romani nu au curaj sa iasa in fata si sa spuna lucrurilor pe nume cum fac Polonia si Ungaria, doua tari care chiar cu toata critica asupra lor au mandria lor. daca esti in UE nu inseamna sa accepti orice de dragul neamtului sau francezului. dupa ei Europa de est ar trebui sa accepte toti refugiatii musulmani la un moment dat, adica la granita de est a UE. oare nu e destul de clar ce vor sa faca?

  Răspunde
 • septembrie 20, 2021 la 9:19 am
  Permalink

  Toată degringolada di CE a început când s-a refuzat trecerea în ”Constituția” UE a faptului că UE e alcătuită din state profund CREȘTINE! Nu au vrut europarlamentarii francezi și acum suportă consecințele! De ce migranții musulmani nu se duc în țările bogate musulmane? De ce oare?

  Răspunde
 • septembrie 21, 2021 la 5:39 pm
  Permalink

  Avem și români adevărați. Respect ptr acest politician

  Răspunde
 • septembrie 27, 2021 la 3:34 am
  Permalink

  Va susținem din toate punctele de vedere, domnule Cristian Terhes europarlamentar al României, felicitări ca apărați drepturile românilor , așa ar trebui sa facă și ceilalți europarlamentari ai României, această Ursula nu trebuie să dicteze pentru alte popoare, propuneți România sa iasă din UE, Roexit, poporul nu mai poate îndura asemenea dictaturi antice.

  Răspunde
 • septembrie 27, 2021 la 8:20 am
  Permalink

  Sunte-ti un parlamentar extraordinar, care apărați interesele romanilor și al Europei. Va mulțumesc pentru curajul de a fi un om onest! Va urmăresc activitatea.

  Răspunde
 • septembrie 27, 2021 la 11:44 am
  Permalink

  D-na Segarceanu santeti de stanga ,va respect optiunile politice ,dar apararea valorilor nationale mostenire a inaintasilor nostrii este o zestre de aur ,nici stanga politica ,nici dreapta in caz ca incalca nersoectand acedste valori aceste valori ar fimo crima nationala .

  Răspunde
 • septembrie 27, 2021 la 5:44 pm
  Permalink

  ar fi bine sa faceti toti front comun cei cu ideologia national crestina altfel „pierdeti trenul” si va inghite ideologia neoliberala marxisto socialista, in special ca in germania a castigat spd-ul formatiune socialista care cu verzi si liberali lo pana la urma vor influenta directtia de urmat al ideologiei UE – ca nu peste mult timp (30 de ani) liba oficiala in statele unite ale europei sa fie araba intr-o europa fara biserici avand locatari arabi, lbgtq-usti, slugi (populatia alba minoritara fara religie, numai cu sarcini de lucru – un fel de biorobotei) la ei acasa si cativa crestini care se vor ascunde ca pe vreme crestinizarii din Roma.

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *