Politică

Terheș, despre libertate: Un creștin nu poate sta pasiv la confiscarea darului de la Dumnezeu de către stat.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Cristian Terheș, mesaj de Crăciun: ,,Nu putem sta pasivi la confiscarea darului de la Dumnezeu de către stat.”

„Cristos se naste, Domnul coboara…”, pentru ca, rob facandu-se asemenea noua, sa ne redea prin infiere/adoptie statutul de fii ai Domnului. Diferenta dintre rob si fiu e ca primul e legat, in timp ce al doilea este liber.

Citește și: Judecătoarea Dana Gîrbovan: Isus s-a născut pentru libertatea noastră, a fiecăruia dintre noi

Diferenta dintre robi si fii e ca, daca primii erau legati, cei din urma erau LIBERI.

Acesta este motivul pentru care Pavel ii indeamna pe crestini in scrisorile sale sa traiasca nu ca robi/sclavi ci ca fii, pretuind astfel libertatea pe care au reprimit-o de la Isus.

„Stati deci tari in libertatea cu care Cristos ne-a facut liberi si nu va prindeti iarasi in jugul robiei”, spune Pavel in scrisoarea catre Galateni 5, 1.

Citește și: George Simion: Aș arunca câțiva politicieni la tomberon pentru că fură România și Justiția își face treaba

Pentru acest motiv in credinta crestina LIBERTATEA, inainte de a fi un drept, este considerata a fi un DAR pe care l-am reprimit gratuit ca urmare a intruparii lui Isus si a jertfei acestuia pe cruce.

In lumea vestica, ulterior, pentru a proteja acest dar de abuzurile din partea conducatorilor sau statului/guvernului, s-a codificat in conventii, tratate, constitutii si legi ca libertatea e un drept fundamental inalienabil care este garantat.

Inalienabil fiind inseamna ca un drept nu poate fi instrainat, dat sau LUAT, iar acest lucru ti-l garanteaza statul. In acelasi timp, insa, persoana poate, de buna voie, sa RENUNTE unilateral la un drept, cum e si libertatea.

Asadar, libertatea nu este un privilegiu sau cadou pe care l-am primit de la guverne sau alesi publici, care ne fac favoarea libertatii, putandu-o lua cand si cat vor ei inapoi, ci libertatea e un dar cu care, vii fiind, ne-am nascut.

In momentul in care statul, guvernul sau politicienii vor sa ne ia acest dar inalienabil al libertatii, avem obligatia de a ne apara, pentru ca in functie de cata libertate acceptam pentru noi, atata libertate lasam generatiilor care vin dupa noi.

Cineva care nu are credinta in Isus, dar isi pune increderea oarba in stat, va gasi mereu justificari pentru orice aberatii a statului contra sa, cum vedem ca se intampla si azi. Pentru cineva care e crestin, insa, si stie ca libertatea e un dar castigat cu pret de sange, nu poate sta pasiv la confiscarea darului de la Dumnezeu de catre stat.

In aceste zile cand cinstiti nasterea lui Isus, ganditi-va ca cineva s-a nascut si a murit pentru voi ca sa va ridice de la starea de robi la cea de fii pentru ca sa fiti liberi.

Pretuiti acest dar al libertatii, multumiti pentru el si spuneti-le si altora ca pot trai ca fii, si nu ca robi. Nu in ultimul rand, luptati pentru a pastra acest dar al libertatii, ca sa poata fi dat generatiilor care vin dupa noi.”, scrie acesta pe pagina personală de facebook.

7 comentarii la „Terheș, despre libertate: Un creștin nu poate sta pasiv la confiscarea darului de la Dumnezeu de către stat.

 • Fără Dumnezeu nu se poate. Credinta in Dumnezeu ne face să respectăm legile statului. Dacă legile statului sînt în contradicție cu credinta trăim într-un infern. Doamne ai grija de țărișoară asta nu lasa sa se instaureze iadul pe pămînt. Iarta-ne Doamne. Luminează pe conducătorii țării noapte să înțeleagă că fără credinta ne prăbușim cutotii. Sa renunte la UE.

  Rodica Teodora

  Răspunde
   • Prima lege aparuta pe pământ a fost dată de insusi Dumnezeu. Oameni nu stiau ce e legen pana nu a fost El, Dumnezeu sa le arate aceasta notiune!
    Ne încurcat singuri căci nu cunoaștem nici Cuvântul nici puterea lui Dumnezeu!!

    Răspunde
  • ce legatura are Dumnezeu cu legile tarii? un preot se poate lasa de meserie pt a dvenii sustinator al legilor politice? hai sa fim seriosi,nu mai mancati castane.

   Răspunde
   • Ne încurcam pentru ca nu cunoaștem nici Cuvântul nici puterea lui Dumnezeu.
    Oamenii nu cunoașteau noțiunea de lege dacă Dumnezeu nu le-ar fi prezentat-o prin darea Poruncilor!
    Asa ca să ne răspundeți dumneavoastră care e legatura?

    Răspunde
 • Pe vremea Lui Noe pămîntul era plin de silnicie/păcat, a spus Dumnezeu îmi pare rău ca am făcut pe om, am să șterg de pe fața pamîtului prin potop de ape, Genez 6-5 la13 însă era un Om neprihănit pe Nume Noe și citiți Dv mai departe in Biblia traducerea Cornilescu, si la fel mai târziu cu cetățile Sodoma și Gomora Geneza cap 18 si cap 19 de la vers 1pîna la vers 29.
  Însă în vremea noastră trăim prin Harul Domnului Iisus exact ce spune Domnul Tehreș, nu am timp plec la muncă însă cercetați Scripturile si veți vedea cît de Bun este Domnul. Ioan 14 îmbărbătare, Ioan Cap 17 rugăciunea Domnului Isus înainte să se înalțe la cer…samd fiți binecuvântați de Dumnezeu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *