Politică

Terheș in Parlamentul European: Ursula trebuie să demisioneze imediat și necondiționat

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat în plenul Parlamentului European demisia Ursulei von der Leyen.

„Domnule președinte, dragi colegi,

Ursula von der Layen trebuie să demisioneze imediat și necondiționat din poziția de Președinte al Comisiei Europene ca urmare a faptului că acțiunile ei sunt în momentul de față anchetate penal de către Parchetul European (EPPO).

Citește si: Fabrica de zahăr Luduș. ,,Cu ajutorul Ministerului Agriculturii, fabrica a fost salvată!” – fermier

EPPO tocmai ce a anunțat acum câteva zile că investighează modul în care au fost semnate contractele între Comisia Europeană și producătorii de vaccinuri. Aceasta este ceea ce Curtea Europeană de Conturi tocmai a făcut public într-un raport acum câteva zile, și citez:

“Comisia a semnat, până în noiembrie 2021, contracte în valoare de 71 miliarde de euro în numele statelor membre ca să achiziționeze până la 4,6 miliarde de doze de vaccin COVID-19.”

Asta înseamnă că [Ursula] a achiziționat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetățean UE pe baza unor contracte ce nu au fost prezentate niciodată publicului.

Citește si: Studentul care a obținut anularea purtării măștii vrea anularea liberalizării prețurilor la energie.

Acesta este modul în care contractele pe care le-a semnat cu aceste companii farmaceutice au fost prezentate publicului.

Cum este asta posibil acest lucru într-o Uniune Europeană care este chemată a fi transparentă cu modul în care folosește banii oamenilor? Așa că, solicit şi fac apel din nou pentru demisia imediată și necondiționată [a Ursulei von der Leyen]! Vă mulțumesc!” Biroul de presă Europarlamentar Cristian Terheș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *