Ultimul obstacol al Guvernului, înlăturat de Parlament. Renate Weber a fost revocată din funcție.

Distribuie:
Sursa photo: PNL Bistrița/facebook.

Renate Weber a fost revocată de Parlament, miercuri, din funcția de Avocat al Poporului. Au fost 247 de voturi „pentru” din partea coaliției de guvernare și 32 de voturi „împotrivă”. În cererea de revocare, partidele ce formează Guvernul susţin că, în calitate de Avocat al Poporului, Renate Weber a acţionat cu depăşirea competenţelor legale, având consecinţă nerespectarea legii de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului şi a Constituţiei României.

Citește și: Micii și muștarul nu dau rezultate. Tot mai puțini români se vaccinează cu prima doză.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat încă de marți că social-democraţii vor contesta la Curtea Constituţională schimbarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi că vor reclama Comisiei Europene acest demers.

Liberalii i-au reproșat că și-a depășit competențele și că a încălcat Constituția, în timp ce social democrații i-au acuzat că își doresc un avocat nou, care să nu mai atace ordonanțele guvernului. PSD va sesiza Curtea Constituțională, informează știrile.protv

Parlamentarii PSD și AUR au acuzat coaliția majoritară PNL, USR și UDMR că încalcă regulamentul parlamentar și chiar legea, în această ședință.

Citește și: UDMR a inițiat în Parlament un proiect de autonomie a așa-numitului Ținut Secuiesc.

Titus Corlățean, senator PSD: “Ați reușit să reînviați la o manieră concretă și șocantă practici cu iz stalinist de anii 50”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *