Ungaria, despre Kovesi: ,,A investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzații inventate”.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas spune că Ungaria nu participă la noul Parchet European (EPPO) pentru că guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranității naționale, informează digifm.ro

Ungaria este una dintre cele cinci ţări membre ale UE, alături de Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda, care nu participă la noul Parchet European.

Citește și: Victor Ponta: Pe Ceauseșcu l-au impuscat ca nu facea datorii – pe cei de acum ii premiem!

Gulyas a mai spus că șefa EPPO, Laura Codruța Kovesi, nu este persoana potrivită pentru a conduce această instituție. El susține că numirea ei ar putea afecta eficienta organizației după ce Laura Codruța Kovesi „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzații inventate”.

Ungaria este una dintre cele cinci țări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia și Irlanda – care nu participă la noul Parchet European ce și-a început activitatea marți.

Citește și: Un fost vânzător de telefoane și ospătar a fost numit vicepreședinte la ANAF. Premierul a semnat numirea.

Noua instituție are rolul de a investiga și de a iniția acțiuni de urmărire penală împotriva autorilor unor delicte ce afectează interesele financiare ale UE. Printre acestea se numără cazurile de fraudă cu fonduri europene ce depășesc suma de 10.000 de euro, fraude de TVA de peste 10 milioane de euro, fapte de corupție și spălare de bani. potrivit sursei menționate.

Parchetul European condus de Kovesi si-a inceput activitatea pe 1 iunie, acesta fiind insarcinat cu identificarea deturnarilor de fonduri europene si a altor infractiuni financiare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *