Ungaria nu cade in ghenunchi pentru banii europeni. Îi refuză dacă va fi condiționata de abrogarea legii împotriva LGBT.

Distribuie:
Sursa photo: Viktor Orban/facebook.

Ungaria nu este dispusă să accepte bani din fondul de redresare post-pandemie dacă aceștia sunt condiționați de abrogarea, de către Budapesta, a legii anti-LGBT, a declarat premierul ungar Viktor Orban, care a publicat o decizie în acest sens în gazeta oficială națională, vineri seara târziu, anunță DPA, citat de Agerpres.

Citește și: Deputat USR Emanuel Ungureanu: De ce nu vine DNA să-l ia pe Cîţu? Dragnea a făcut pușcărie.

Ungaria a introdus recent un proiect de lege care restricţionează accesul tinerilor la reprezentări ale altor obiceiuri sexuale decât heterosexualitatea şi la referiri la alte identităţi de gen decât cea atribuită la naştere.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a decis să declanșeze procedura de infringement împotriva Ungariei, acuzând guvernul de încălcarea drepturilor persoanelor lesbiene, gay, bisexuale sau transsexuale (LGBT).

De altfel, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avetizat anterior Ungaria că va folosi toate instrumentele legale pentru a o determina să renunțe la legea anti-LGBT, pe care a calificat-o ca fiind ”rușinoasă” și ”profund contrară” principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Citeșteș și: Din seria: ,,Săracii politicieni cinstiți”. Dan Barna deține 3 apartamente, 300.000 de euro în fonduri de investiții, acțiuni și obligațiuni.

Recenta legislație a fost ”condamnă în termenii cei mai fermi cu putință” și de Parlamentul European, care a atras atenția asupra dezmembrării democrației și a statului de drept în Ungaria.

Între timp, premierul Viktor Orban a anunțat că va organiza un referendum privind controversata lege.

Comisia Europeană, care nu a dat încă undă verde PNRR-ului Ungariei, țara vecină nefiind, de altfel, singura în această situație, nu a legat aprobarea planului de redresare post-pandemie de legea anti-LGBT., mai spune sursa menționată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *