Viktor Orban, tăios: Creșterea prețurilor este cauzată de greșelile Comisiei Europene.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

În contextul în care prețurile la gaze, electricitate și combustibil au crescut enorm de la începutul anului, premierul ungar Viktor Orban s-a referit actuala criză energetică din Europa, informează sputnik.md

Citește și: Terheș: Ursula, investigată pentru legăruri cu firma Pfizer și contractul de 1,8 miliarde de doze de vaccin.

„Uniunea Europeană trebuie să își schimbe politica, deoarece, cel puțin parțial, creșterea prețurilor este cauzată de greșelile Comisiei Europene. Trebuie să schimbăm unele dintre aceste standarde, altfel toată lumea va avea de suferit”, a spus Viktor Orban la sosirea sa la summit-ul UE-Balcani de la Brdo, pe 6 octombrie.

Citește și: Emanuel Ungureanu către Iohannis: ,,Mă tem că veți pleca mai devreme de 2024…”

„Ungaria nu suferă pentru că avem un sistem de plafonare a prețurilor. Prețurile în Ungaria nu cresc, problema pentru Ungaria este reprezentată de noile cerințe legate de Pactul Verde ale UE, care impun impozite indirecte proprietarilor de apartamente, case și mașini, ceea ce este inacceptabil.”, a spus președintele statului potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.