Politică

Orban: Europa suferea de o „psihoză de război”, continentul mergând din ce în ce mai mult în război zi de zi.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Principala problemă cu care se confruntă Europa astăzi este războiul, care pune Ungaria într-o situație dificilă, deoarece efectele războiului sunt grave și imediate, a declarat premierul ungar Viktor Orbán la o întâlnire a summitului Organizației Statelor Turce de la Ankara, informeaza rmx.news

Premierul a subliniat că, din păcate, Europa suferea de o „psihoză de război”, continentul mergând din ce în ce mai mult în război zi de zi. Orbán a mulțumit liderilor statelor turce pentru întărirea vocii păcii. Ungaria — din cauza originilor asiatice a populației sale — este membru de onoare al Organizației Statelor Turci.

Orbán i-a mulțumit președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, care, a spus el, a reușit până acum să medieze cu succes între părțile în conflict și i-a cerut să-și continue eforturile în viitor.

„Numai așa putem avea o șansă de pace ”, a spus Orbán. El a mulțumit, de asemenea, președintelui turc pentru faptul că Ungaria și Turcia își pot coordona activitatea în cadrul NATO.

Apropierea geografică a Ungariei de război a plasat problema urmăririi păcii în fruntea agendei pentru Ungaria, potrivit lui Orbán.

„ Ucraina este un stat vecin și, prin urmare, efectele războiului sunt severe și directe, cu inflația crescând vertiginos și prețurile la energie la un nivel maxim”, a spus el, adăugând că „mulți maghiari au murit acum în război pentru că bărbați din comunitatea maghiară din vestul Ucrainei este, de asemenea, înrolată în armată”.

„Pentru Ungaria, cel mai important lucru este să salveze vieți umane și de aceea susținem o încetare a focului cât mai curând posibil și negocieri de pace.”

Totodată, premierul și-a exprimat părerea că ceea ce se întâmplă în Europa este mai mult decât un simplu război, pentru că, de fapt, „întreaga Europă este remaniată în ceea ce privește relațiile de putere”, iar acest lucru va avea repercusiuni și pentru Turcia. . El a adăugat că Ungaria vede și o altă amenințare: „Există procese în desfășurare în economia mondială care ar putea duce la un nou echilibru global”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *