Social

Zeci de medici și avocați, scrisoare către Parlament: NU votați certificatul verde -nu ajuta la combaterea transmiterii virusului

Distribuie:

Scrisoare deschisa catre deputati: NU VOTATI CERTIFICATUL VERDE – nu ajuta la combaterea transmiterii virusului:

Prezenta scrisoare deschisă este semnată de mai mulți cetățeni ale căror semnături pot fi vizualizate accesând link -ul: https://www.petitieonline.com/scrisoare_deschisa_catre_deputati_nu_votati_certificatul_verde_-_nu_ajuta_la_combaterea_transmiterii_virusului 

Stimați Domni și Doamne Deputați,

Ne confruntăm de aproape 2 ani cu o criză sanitară care a generat diverse probleme la nivel național și la nivel mondial.

De când a apărut acest virus Sars-Cov-2, la nivel național și nivel mondial au fost mai multe modalități de abordare a combaterii transmiterii lui.

Într-o primă fază s-au utilizat măsurile non-farmaceutice (purtarea măștii, menținerea distanței fizice, igiena corespunzătoare a mâinilor, etc) care au avut un efect limitat în combaterea transmiterii virusului. Clar este că un efect important nu au avut, ca urmare a faptului că au apărut succesiv mai multe valuri epidemiologice care au avut o intensitate destul de mare atât în România, cât și în alte țări. 

Ulterior, începând cu luna ianuarie 2021 au apărut vaccinurile COVID-19 care au fost administrate în mare parte din țările lumii, gradul de vaccinare fiind în prezent mai mare sau mai mic de la țară la țară.

S-a susținut că vaccinarea este singura soluție pentru a combate pandemia.

Însă, timpul ne-a arătat că lucrurile nu stau așa.

Dacă facem o comparație între anul 2020 (când nu au existat vaccinuri) și anul 2021 (când există vaccinuri disponibile) constatăm că: la nivel mondial, în anul 2020 am avut 76.103.424 cazuri confirmate, iar în 2021 avem 171.131.009 cazuri confirmate.

În privința deceselor, am avut 1.694.717 decese în anul 2020, iar anul 2021 avem 3.312.823 decese[1].

Deci, este clar că vaccinul nu a ajutat în combaterea transmiterii virusului și nici în stoparea pandemiei.

Aceeași este situația și în România. Dacă în anul 2020 am avut 627.941 cazuri confirmate, în anul 2021 avem 1.082.648 cazuri confirmate. În ceea ce privește numărul de decese, în anul 2020 am avut 15.596 decese, iar în anul 2021 avem 34.886 decese.

Deci, este foarte clar că nu se stopează pandemia prin vaccinare. Nu se susține argumentul că vaccinarea este singurul și unicul instrument prin care se poate stopa această pandemie.

Mai mult decât atât, vaccinul poate să aibă eficiență, în mod individual, de la caz la caz, în funcție de condițiile medicale ale fiecărei persoane. Dar, este recunoscut inclusiv de către producători că nu are eficiență pentru toate persoanele cărora le este administrat vaccinul. Mai mult decât atât, aceste vaccinuri când au apărut au fost create pentru anumite tulpini ale virusului, iar ulterior au apărut alte tulpini și constatăm că vaccinul nu are aceeași eficiență pe care au prognozat-o inițial producătorii, mai ales pentru aceste tulpini noi.

Certificatul digital Covid-19 s-a considerat că poate să reprezinte un instrument pentru combaterea transmiterii virusului, prin dovedirea de către cetățeni, odată cu prezentarea certificatului, că se află într-una dintre cele trei categorii (au fost vaccinați cu schema completă și au trecut 10 zile de la vaccinare, au fost testați negativ sau au fost detectați pozitiv la un test RT-PCT în ultimele 180 zile).

Însă, timpul ne-a demonstrat că acest instrument (Certificat digital Covid-19) nu are niciun efect în combaterea transmiterii virusului.

La nivelul Uniunii Europene, Certificatul digital Covid-19 a fost introdus la data de 01 iulie 2021. Chiar dacă Regulamentul UE prevedea că el nu este o precondiție pentru a te putea deplasa dintr-un stat în altul al Uniunii Europene, la nivel național fiecare stat membru a introdus diverse măsuri în funcție de tipul de certificat pe care îl prezentau cetățenii. Or, constatăm că din iulie 2021 și până în prezent, valul 4 a apărut și a fost la o intensitate destul de mare în toate țările Uniunii Europene.

La nivelul României, acest Certificat a fost introdus de Guvern începând cu data de 10 mai 2021 prin toate hotărârile de Guvern pe care le-a adoptat, pentru că au fost condiționate diverse activități pe care cetățenii le puteau desfășura de dovada testării negative, a vaccinării sau de dovada că au fost depistați pozitiv la efectuarea unui test RT-PCR în ultimele 180 zile.

Continuarea: https://www.petitieonline.com/scrisoare_deschisa_catre_deputati_nu_votati_certificatul_verde_-_nu_ajuta_la_combaterea_transmiterii_virusului 

Semnează:

Av. Elena Radu

Av. Toni Neacșu

Av. Mikolt Kapcza

Av. Gabriel Marin

Av. Dan Alexandru Foamete

Av. Vasile-Edward Vasilică

Av. Cosmina Cerva

Av. Silvana Racovițeanu

Av. Florentin Tuca

Av. Ioana Cornescu

Av. Alexandru Paun

Av. Alexandru Musatoiu

Av. Daniel Caraman

Av. Dan Alexandru

Av. Cătălin Dinulescu

Av. Ștefan Marius Man

Av. Oana – Ralu Tudor

Av. Dan Chitic

Av. Georgeta Popescu

Av. Raluca Andreea Popescu

Av. Claudia Khalil

Av. Alexandra Costan

Av. Alexandra Dume

Av. Casandra Radu

Av. Marina Alexandru

Liviu-Daniel Vâjdea

Adrian-Cristian Secu

Diana Tudorache    

Dr. Anca Nitulescu

Dr. Muncaciu Sorin

Dr. Adrian Cacovean

Dr. Damian Baciu  

Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept 

3 comentarii la „Zeci de medici și avocați, scrisoare către Parlament: NU votați certificatul verde -nu ajuta la combaterea transmiterii virusului

  • Ma bucur pt puterea , determinarea acestor oameni de a face ceva cat se mai poate. Dumnezeu sa ii binecuvânteze.

    Răspunde
  • Stați liniștiți până în prezent vaccinul nu este pentru sănătate este pentru libertatea de a putea merge in anumite locuri,undei sănătatea în toată prostia asta….

    Răspunde
  • Nu sunt de acord cu certificatul verde.Ne luati dreptul la libertate.Deschideti-va inimile sa va patrunda iubirea pt semenii vostri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *