Social

Adrian Câciu: Majorarea punctului de pensie și a 13-a pensie de la 1 ianuarie 2022

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor propus de PSD în Guvernul Ciucă, aflat în direct la România TV, a vorbit despre majorarea punctului de pensie din ianuarie, dar și despre pensionarii care vor primi cea de-a 13-a pensie, informează dcnews.

”De la 1 ianuarie va intra in vigoare noul punct de pensie de 1586 lei. Pensia minimă va fi de 1000 de lei. În ianuarie intră şi cea de 13-a pensie, va intra odată cu pensia aferentă lunii ianuarie.

Citește și: Ministrul Budai: ,,Exclus să crească vârsta de pensionare atât timp cât voi fi ministru.”

Aceasta va fi doar pentru pensionarii cu venituri cuprinse între 1000 şi 1600 de lei. Sprijinul va fi pentru ca fiecare persoană să poată să treacă peste această perioadă de scumpiri. Nu va fi direcționat pentru un anumit tip de produs.

Citește și: La mulți ani, România? La 1 decembrie peste 4,5 milioane de români trăiesc în sărăcie.

Acel sprijin este în plus față de legea consumatorului vulnerabil, este pentru coșul zilnic de consum al pensionarilor care au venituri mici. Aș privi acest ajutor ca un sprijin temporar pentru pensionari”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

Adrian Câciu a mai anunțat că pensionarii care primesc mai multe de 4.000 de lei vor plăti 10% CASS din diferența care depășește suma de 4.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *