Politică

Cristian Terhes: În UE nu s-a votat ce vor ăștia în România. Depășește granițele pe care Parlamentul European le-a stabilit.

Distribuie:
Sursa photo: facebook.

Europarlamentarul Cristian Terhes a susținut o declarație de presă alături de George Simion, liderul AUR, dar si alături de mai multi parlamentari AUR, informează G4media. Terhes: ,,În UE nu s-a votat ce vor ăștia în România. Depășește granițele pe care Parlamentul European le-a stabilit.”

,,Aduceți-vă aminte de finele 2020. Am avut țări în UE unde mare parte rezultă din turism.

Problema cu care s-a confruntat întreaga Europă: într-o parte deja erau vaccinurile pe piață, o parte erau testați, o parte vindecați.

Vă citez din regulament: Obiectivul prezentului regulament este facilitarea dreptului la liberă circulație pe teritoriul UE pe durata pandemiei. Eu am spus că condiționează, ei au spus că facilitează. I-am întrebat unde vă veți opri? Ce va urma mai departe?

Scopul acestui certificat a fost facilitarea circulației. Unul dintre principii este principiul nediscriminării. Faptul că acest regulament facilitează libertatea de circulație înseamnă că cine n-are certificatul se poate deplasa, dar va trebui să se supună unor condiții. Eu nu merg cu niciun test când merg la Bruxelles. Când ajung acolo îmi spun că am câteva ore să fac un test și mă duc și fac test.

Ceea ce se pregătește acum românilor nu cumva încalcă chestiune non-discriminării. S-a ajuns în situația în care dacă nu ai certificat verde să fii amenințat că îți pierzi locul de muncă. Ca să poți să călătorești dintr-o țară în alta nu trebuie să ai certificat.

În UE nu s-a votat ce vor ăștia în România. Depășește granițele pe care Parlamentul European le-a stabilit.

Oamenii sunt chemați să voteze în orb. Așa am votat și în UE, eu am votat împotrivă, de principiu. Într-o astfel de chestiune atât de importantă să ajungem în situația în care deputații din camera decizională să voteze un proiect de lege pe contracte… Pe banii cui au fost votate vaccinurile? Pe banii românilor? Nu e normal să știe?

Bătălia nu mai este între stânga de dreapta sau între PSD, PNL, AUR, ci dacă ne întoarcem în tiranie. Nu poți vota în cunoștință de cauză fără acces la informații.”, a spus acesta în conferiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *