Social

Protestul ce a blocat capitala Canadei. Sute de camioane, mii de participanți impotriva vaccinarii obligatorii.

Distribuie:
Sursa photo: facebook/press canadian.

Mii de persoane au organizat sâmbătă un protest zgomotos, dar pașnic, în capitala Canadei, Ottawa, împotriva mandatelor de vaccinare împotriva cov-19 ale prim-ministrului Justin Trudeau, pe străzi și pe gazonul acoperit de zăpadă în fața parlamentului.

Citește și: ,,Am vazut atatea specimene bucuroase ca pot manaca la restaurant cand altii se uita la ei pe geam”

„Nu mai pot lucra pentru că nu pot trece granița”, a spus Csava Vizi, un camionier din Windsor.

Protestatarii s-au adunat la Parliament Hill din Ottawa sâmbătă, 29 ianuarie, intr-o demonstrație împotriva mandatelor de vaccinare și a altor restricții pandemice. Poliția din Ottawa a estimat că mulțimea este între 5.000 și 18.000 de persoane.

Citește și: Daniel Ghiță acuză: Polițiștii sunt obligați să facă ce le dictează (unii) procurori. Nu sunt lăsați să facă anchete

Trudeau a anunțat un mandat de vaccin pentru lucrătorii federali în ajunul alegerilor din octombrie, apoi luna trecută Canada și Statele Unite au impus unul pentru camionagii transfrontalieri, adica mandat obligatoriu de vaccinare.

Alte grupuri de şoferi de camion au blocat în semn de solidaritate o autostradă principală de-a lungul graniţei SUA-Canada din provincia Alberta, ce reprezintă o arteră majoră de transport de mărfuri între cele două ţări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *